x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 7 alimente care ne ajută să ne păstrăm o inimă sănătoasă

7 alimente care ne ajută să ne păstrăm o inimă sănătoasă

29 Mai 2017   •   17:44
7 alimente care ne ajută să ne păstrăm o inimă sănătoasă

În jur de 50% din decese sunt cauzate de bolile de inimă, boli care ar putea fi prevenite. Despre fumat știm că ne face rău însă mai trebuie luate în calcul și alte cauze, cum ar fi: obezitatea, tensiunea crescută și diabetul.

Iată cele 7 alimente care ne pot ajuta pentru a ne păstra sănătatea inimii.

1. Ciocolata neagră
Un nou studiu publicat în Circulation Heart Failure spune că femeile care mănâncă ciocolată de două ori pe săptămână prezintă un risc mai mic cu 32 de procente față de cele care nu consumă acest aliment. Bărbații care mănâncă ciocolată prezintă și ei un risc mai mic de boli cardiovasculare de 13 procente.
Ciocolata recomandată este cea care are mininum un conținut de 60%.

2. Edamame
Edamamele sunt păstăile verzi de soia. În România din păcate nu le găim decât în restaurantele sushi sau în magazine specializate.
Edamamele sunt bogate în magneziu, folat și potasiu, nutrienți care ajută la scăderea tensiunii. 
Cercetătorii de la Universitatea din Leeds au descoperit că riscul cardiovascular scade semnificativ cu fiecare 7 grame de fibre din edamame.

3. Ceaiul de rooibos
O cească de ceai de rooibos băută la 9 seara ne poate ajuta la topirea grăsimii mai rapid și ne ajută să avem un somn liniștit.

4. Roșiile
Roșiile sunt bogate în licopen, un atioxidant care spre desebire ce alții, nu se distruge la temperatură înaltă, dimpotrivă.
Cercetări recente au desoperit că o dietă bogată în licopenul conținut de roșii duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare, probleme cutanate și anumite forme de cancer.

5. Nucile
Nucile sunt extrem de bogate în antioxidanți, acizi grași omega 3 care reduc semnificativ riscul complicațiilor fatale precum, infarctul și atacul cerebral. 
Cantitatea ideală de nuci pe care ar trebui să le consumăm zilnic este cam un pumn de mieji.

6. Semințe de in
Aceste semințe sunt cele mai bogate vegetale în omega-3, asigură necesarul de fibre, ajută la echilibrul psihic, previne diabetul și bolile de inimă. Grăsimile sănătoase din aceste semințe ridică nivelul colesterolului bun.
Aceste semințe nu se gătesc, se mănâncă crude, în salate sau iaurt.

7. Usturoiul încolțit
Usturoiul încolțit eobicei îl aruncăm la gunoi dar oamenii de știință spun că acesta conține și mai mulți antioxidanți buni pentru inimă decât cel neîncolțit. 
Pentru cei cărora nu le place mirosul, există extractul de usturoi, usturoiul kyolic. Usturoiul previne apariția plăcilor în artere.
 

×