x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 8 remedii eficiente împotriva mahmurelii

8 remedii eficiente împotriva mahmurelii

07 Dec 2017   •   17:50
8 remedii eficiente împotriva mahmurelii

Când alcoolul este prezent, atunci şi mahmureala este pe aproape. Există două soluţii: ori renunţi la alcool, ori găseşti remedii eficiente împotriva mahmurelii. Iată opt remedii care ar putea să funcţioneze, recomandate de Daily Mail:

1. Ia-ţi electroliţii

Deşi este evident, încă este ceva ignorat de aproape toată lumea. Ajută să bei un pahar cu apă înainte să începi să bei, un pahar cu apă după fiecare băutură alcoolică şi cel puţin un pahar mare cu apă înainte de culcare, căci hidratarea este cheia.

2. Mănâncă proteine şi grăsimi înainte să consumi alcool

Asigură-te că mâncarea pe care o consumi înainte de alcool conţine proteine şi grăsimi naturale, pentru că acestea rămân în stomac pentru mai mult timp, comparativ cu carbohidraţii şi zahărul.

Poţi opta pentru carne, peşte, ouă, fasole, seminţe sau nuci.

3.Alimente de sprijin pentru ficat

Ficatul este responsabil de procesarea a 95% din alcoolul pe care îl consumăm. Astfel, pentru a-ţi ajuta ficatul să facă asta, încearcă să incluzi în alimentaţia ta produse care ajută la buna funcţionare a ficatului, atât înainte, cât şi după ce ai consumat băuturi alcoolice.

4. Reaprovizionează corpul cu vitaminele şi mineralele

Legumele verzi şi varza roşie sunt surse grozave de vitamina C şi minerale, inclusiv magneziu. Nucile şi seminţele conţin zinc, magneziu şi calciu, precum şi grăsimi sănătoase. De asemenea, ouăle, pe lângă faptul că sunt surse excelente de proteine, sunt şi bogate în vitamina B, precum sunt şi fasolea şi lintea.

5. Laptele de ciulin

Laptele de ciulin este cel mai tradiţional mod de a scăpa de mahmureală.

6. Acid gras esenţial

Se recomandă două suplimente înainte de a bea şi două suplimente a doua zi.

7. Doze mari de multivitamine

Consumă o doză mare de multivitamine: B, D, C şi K, căci acestea sunt epuizate cu uşurinţă în momentul în care consumăm alcool.

8. Multă vitamină C

Vitamina C este necesară pentru producerea de energie, pentru buna funcţionare a sistemului imunitar şi ca antioxidant pentru a neutraliza radicalii liberi.

 

 

 

×
Subiecte în articol: mahmureala remedii alcool