x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate A avut 439 de grame la naştere! - video

A avut 439 de grame la naştere! - video

18 Feb 2011   •   14:01

Presa americană a prezentat primele imagini cu Chelsey Hansbrough, un copil născut prematur în octombrie 2010, care a cântărit la naştere mai puţin de jumătate de kilogram, mai exact 439 de grame.

 

Supravieţuirea micuţei este considerată o adevărată minune, în condiţiile în care, statistic vorbind, doar 18 la sută dintre bebeluşii născuţi prematur şi mai puţin de un kilogram la naştere au şanse să trăiască.

Povestea este una de-a dreptul dramatică. Însărcinată cu gemeni, Tamika Harris a ajuns la Adventist Hinsdale Hospital din Chicago după doar 22 de săptămâni de sarcina, pe 1 octombrie 2010. Prima născută, Chezey a avut la naştere mai puţin de 400 de grame şi a murit după numai cinci minute.

 

Toată lumea se aştepta ca şi Chelsey să aibă aceeaşi soartă, numai că medicii au decis să-i aplice mamei un tratament cu steroizi care să-i permită prelungirea travaliului. Au trecut opt zile şi acestea au făcut diferenţa între viaţă şi moarte.

 

Chelsey a venit pe lume pe 9 octombrie, iar tatăl său îşi aduce aminte că era mai mică decât pumnul său. Născută după numai 23 de săptămâni de sarcină, fetiţa a fost ţinută în incubator mai mult de trei luni, iar săptămâna aceasta a fost adusă acasă, pefect sănătoasă.

 

 

 
×