x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate A mâncat sâmburi de caise ca să scape de cancer, dar s-a intoxicat cu cianură. Cum a fost posibil

A mâncat sâmburi de caise ca să scape de cancer, dar s-a intoxicat cu cianură. Cum a fost posibil

13 Sep 2017   •   14:40
A mâncat sâmburi de caise ca să scape de cancer, dar s-a intoxicat cu cianură. Cum a fost posibil

Un bărbat din Australia s-a otrăvit cu cianură în timp ce consuma sâmburi de caise, meniţi să prevină reinstalarea cancerului la prostată de care suferise, potrivit Daily News.

Bărbatul în vârstă de 67 de ani a folosit extract de sâmburi de caise timp de cinci ani. Acesta folosea două linguriţe din acest extract şi trei tablete Novodalin, un supliment din sâmburi de fructe. Această combinaţie era echivalentă cu 17.23 de miligrame de extract din sâmburi de caise pe zi.

Regimul cu caise pe care îl urma bărbatul era bazat pe o credinţă a medicinei alternative care sugerează că sâmburii de caise previn apariţia cancerului.

Sâmburii de caise conţin amygdalin, care este transformat în cianură când ajunge în corp, iar apoi opreşte celulele din folosirea oxigenului, omorându-le. Cei care afirmă că sâmburii de caise previn cancerul cred că amygdalinul afectează doar celule canceroase.

Bărbatul a fost norocos că doctorii au descoperit dovezi de cianură în cadrul unui control de rutină. Deoarece procedura necesită anestezie, doctorii au descoperit o saturaţie scăzută a oxigenului şi un tiocianat ridicat, produs de cianura care se descompune în organism.

 

×
Subiecte în articol: samburi caise cianura otravire cancer