x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Activitățile zilnice care îți afectează coloana fără să știi

Activitățile zilnice care îți afectează coloana fără să știi

23 Aug 2017   •   17:41
Activitățile zilnice care îți afectează coloana fără să știi

Coloana vertebrală este considerată puternică, dar în același timp este extrem de delicată și fragilă. Chiar și cel mai mic nerv afectat poate avea urmări grave, dar știai că activitățile zilnice pot să dăuneze lent sănătății coloanei, întreabă clickpentrufemei.ro.

Este necesar ca activitățile de zi cu zi să fie efectuate în mod corect, pentru a nu provoca probleme de sănătate la nivelul coloanei vertebrale. Iată care sunt principalele obiceiuri care pot dăuna coloanei vertebrale:

Spălatul dinților
În fiecare zi stăm în picioare când ne spălăm dinții. Presiunea pusă asupra coloanei vertebrale este la fel de mare ca atunci când mergi. Prin urmare, trebuie să încerci să eviți presiunea: sprijină-te de perete sau de chiuvetă, pe măsură ce periezi dinții. Aceasta este una dintre activitățile zilnice pe care le facem greșit.

Spălatul vaselor
În timp ce speli vasele, de obicei stai aplecată. Din acest motiv, discurile intervertebrale ale secțiunii toracice se uzează repede, iar acest lucru duce la apariția durerii de spate. Plasarea scaunului sub genunchi când speli vasele ajută la reducerea presiunii. 

Căratul plaselor cu cumpărături
Chiar și o singură plasă grea afectează sănătatea coloanei vertebrale. Dacă ai multe cumpărături, nu pune totul într-o plasă, ci în două. Acest lucru va ajuta la reducerea presiunii puse asupra coloanei vertebrale.  
 

×