x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Adolescenta internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a decedat din cauza unor greşeli medicale

Adolescenta internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a decedat din cauza unor greşeli medicale

17 Aug 2011   •   10:42
Adolescenta internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a decedat din cauza unor greşeli medicale

Pacienta de 17 ani decedata saptamana trecuta la Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Jiu a fost insuficient investigata inaintea interventiei chirurgicale de extirpare a amigdalelor pentru care era internata. Adolescentei i s-a prescris medicatie fara a se respecta protocoalele de profilaxie antibiotica perioperatorie. Acestea sunt concluziile cuprinse in raportul comisiei Ministerului Sanatatii (MS) care a verificat acest caz.

Raportul va fi transmis Colegiului Medicilor din Romania, dar si Parchetului Gorj pentru investigarea cazului.

Comisia MS a descoperit la spitalul din Targu Jiu "grave deficiente in ceea ce priveste gestionarea problemelor organizatorice, dar si medicale'.

Conform raportului intocmit de comisia MS, testarea pacientei la antibioticul care i-a fost administrat nu a fost documentata. De asemenea, nu a fost respectat protocolul de resuscitare cardio-respiratorie, acest document nefiind cunoscut de medicii care s-au ocupat de pacienta.

Spitalul din Targu Jiu nu are desemnata o echipa de resuscitare cardio-vasculara, asa cum prevad protocoalele si normele legale aflate in vigoare in domeniu. Unitatea sanitara nu detine echipament standard pentru resuscitare cardio-pulmonara, iar echipamentele de defibrilare de la nivelul sectiei ATI sunt necorespunzatoare, acestea nefiind verificate. Defibrilatorul care a fost utilizat in cazul pacientei este deteriorat, neverificat si nu se regaseste in contractul de mentenanta.

Conducerea Ministerului Sanatatii a decis transmiterea de urgenta a raportului de control si la Consiliul Judetean Gorj, in subordinea caruia se afla Spitalul Judetean de Urgenta Tg Jiu, in vederea remedierii deficientelor si a dispunerii de sanctiuni administrative.

Adolescenta in varsta de 17 ani care fusese internata in Sectia ORL a Spitalului Judetean de Urgenta din Targu-Jiu pentru o interventie chirurgicala de scoatere a amigdalelor a decedat subit la data de 10 august.

Directorul medical al spitalului, Constantin Palivan, declara atunci ca adolescenta a fost internata la 8 august si era in investigatii in vederea unei interventii chirurgicale de scoatere a amigdalelor, insa la 10 august, la ora 5:45, a facut stop cardio-respirator "foarte brusc'.

×