x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ajutaţi-I să ajute

Ajutaţi-I să ajute

24 Feb 2011   •   13:17

Asociaţia Maia Miruna a fost în­fiin­ţată de părinţi de copii "speciali", ce au fost ajutaţi la un moment dat şi vor "să întoarcă" şi altora acest ajutor. Asociaţia urmăreşte îm­bu­nătăţirea vieţii printr-un program de recuperare şi reabilitare permanentă a co­piilor cu handicap neuromotor şi deficienţe multisenzoriale. Astfel, ca un prim pas, a fost înfiinţat un centru de recuperare – Mirunamed – dotat cu strictul necesar pentru şedinţe complexe de fiziokinetoterapie şi terapie ocupaţională.

Noul proiect al asociaţiei este adu­cerea în România a LOKOMAT-ului – o bandă de mers asistată de un robot. Este vorba de aparatură complexă pentru stimularea mersului, care există în multe centre de recupe­rare din străi­nă­tate. Din acest motiv, foarte mulţi pacienţi fac eforturi financiare pentru a face recuperare cu acest aparat în multe ţări din Europa, pe lângă costul terapiei adăugându-se drum, cazare, masa etc.

Lokomatul este primul aparat-orteză utilizat în terapia mişcării, care automatizează locomoţia pe un covor rulant şi îmbunătăţeşte mersul copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi. Este destinat în mod special copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani, pe­rioa­dă la care aceştia au nevoie de aju­tor pentru a-şi putea însuşi şi dez­vol­ta un tipar de mers cât mai corect. La fel de util este adulţilor, care în urma unor accidente au rămas cu afec­ţiuni neurologice, nemai­pu­tân­du-se deplasa decât cu mare greutate.

Dispozitivul realizează cea mai utilă terapie intensivă de locomoţie şi este indicat în paraliziile cerebrale, scleroza multiplă, paraplegie, hemiplegie, traumatism central, distrofie musculară şi alte tulburări neurolo­gice. Mişcarea cu ajutorul acestui aparat favorizează atât dezvoltarea masei musculare, cât şi creşterea masei osoase.

Pentru a putea aduce acest aparat în România, Asociaţia Maia Miruna are nevoie de ajutorul nostru. Costul estimativ al Lokomatului este de 300.000 euro + TVA.
Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi, faceţi o donaţie în contul deschis la Piraeus Bank, agenţia Ambrozie, Bucureşti:
CONT LEI: RO66PIRB4256726356001000 RON
Asociaţia Umanitară Maia Miruna
Bucureşti, Sector 6, Str. Romancierilor nr. 2, bl. C4, ap.3
CIF 27442950/30.09.2010
Pentru detalii puteţi suna la numărul 0722.724.603 – Gabriela Simionescu.

×