x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Aliați din farfurie contra aterosclerozei

Aliați din farfurie contra aterosclerozei

24 Oct 2017   •   15:23
Aliați din farfurie contra aterosclerozei

Alimentația face parte din planul de prevenție a aterosclerozei. Dieta echilibrată este necesară atât pentru a ține sub control ateroscleroza, cât și pentru a preveni hipertensiunea și pentru a reduce inflamația, scrie clicksanatate.ro.

Licopenul, compusul antioxidant care conferă roșiilor culoarea specifică, previne depunerea colesterolului pe pereții arterelor.

Numeroase studii au subliniat că un consum frecvent de roșii este asociat cu reducerea riscului de formare a plăcilor de aterom.

Un studiu finlandez care a monitorizat starea de sănătate a mai multor persoane a arătat că voluntarii care aveau un nivel crescut al licopenului în sânge au prezentat un risc de infarct mai mic cu 59%.

Este bine de știut că prepararea termică a roșiilor crește nivelul de licopen.
Nucile

Sursă de acizi grași Omega-3 și de antioxidanți, nucile sunt ideale pentru menținerea sănătății cardiovasculare.

Grăsimile sănătoase din acest fruct asigură elasticitatea vaselor sangvine.

Rol cardioprotector are și vitamina E din nuci, care împiedică depunerea colesterolului pe artere.

×
Subiecte în articol: ateroscleroza roşii probleme de sanatate