x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Aloea spune nu ridurilor!

Aloea spune nu ridurilor!

de Georgeta Licsandru    |    04 Oct 2005   •   00:00
Aloea spune nu ridurilor!
COSMETICA
O data cu venirea toamnei, pielea noastra are nevoie de o ingrijire speciala. Vantul, temperaturile mai scazute ne usuca tenul, factori meteorologici care pot fi contracarati printr-o hidratare intensa. O solutie in acest sens este aloea, una dintre plantele cu puternice proprietati hidratante, dar si antibacteriene. "Se spune ca sucul de aloe poate patrunde pana la al saptelea strat al pielii. Aloea este si foarte bun cicatrizant, are o mare putere de patrundere. De aceea este benefica pentru tenurile cu probleme, iritate, cu acnee, cu furuncule", sustine dr. Cristina Pavel, medic de familie, cu competenta in apifitoterapie si homeopatie.

Reda elasticitatea pielii


Gelul de aloe ii reda pielii elasticitatea, fiind potrivit oricarui tip de piele. De asemenea are efect de improspatare a tenului, si daca se amesteca cu putin suc de lamaie previne formarea ridurilor. O masca antirid pe care o putem pregati in casa este urmatoarea: o lingurita cu gel de aloe, o lingurita cu miere, un galbenus de ou, o lingurita cu suc de lamaie, putin suc de coacaze, o lingurita cu ulei de ricin. Se adauga faina de ovaz pentru ca masca sa devina consistenta, se aplica pe fata pentru 15 minute, apoi se clateste cu apa calduta si rece, alternativ. Gelul de aloe, mierea si uleiul de ricin actioneaza nu numai asupra pielii, ci si asupra parului. "Reteta de mai sus se poate folosi cu rezultate excelente si pentru a combate alopecia. Cu amestecul care contine gel de aloe se pot face tamponari la radacina firului de par", ne sfatuieste dr. Cristina Pavel.

Pentru a ne bucura de toate proprietatile lui, gelul de aloe trebuie folosit pe cat posibil nepreparat termic.

Astfel, cei care au aloe in casa pot sa foloseasca direct frunza, care se taie pe lungime si se ia partea interna, din care se obtine gelul propriu-zis. Prin pasteurizare se distruge o mare parte din enzimele si din vitaminele pe care le contine planta.

Toamna, si mainile sunt expuse capriciilor vremii. Pielea crapa, devine mai aspra. Pentru a preveni craparea, uscarea pielii mainilor, seara, inainte de culcare, ne putem unge cu un amestec din suc de lamaie, gel de aloe si galbenus de ou.

TEN USCAT. Gelul de aloe are si proprietati astringente, motiv pentru care e indicat persoanelor cu tenul gras si iritat. Daca tenul este uscat, gelul va fi amestecat cu lanolina, ulei de masline sau ulei de ricin, sporind astfel puterea de hidratare. Mastile cu aloe se pot face o data la doua-trei zile. Pentru tenul cu tendinta de imbatranire, exista o crema - scumpa, dar eficienta - pe baza de gel de aloe si caviar.

ACNEE. In cazul infectiilor cutanate puternice, al acneei, rezultate foarte bune se pot obtine cu un amestec din tinctura de propolis si gel de aloe. De multe ori, acneea este asociata si cu o intoxicatie a organismului si atunci gelul de aloe este recomandat si pentru uz intern - cate doua linguri, de doua ori pe zi, inainte de mese. In caz de arsuri solare sau de alta natura, pentru cicatrizarea plagilor, pentru prevenirea infectiilor, frunzele de aloe se aplica direct pe rana.
×
Subiecte în articol: aloe gelul