x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ananasul isi pierde proprietatile in frigider

Ananasul isi pierde proprietatile in frigider

de Steluta Indrei    |    18 Iul 2011   •   16:53

Ananasul este cunoscut datorita unei enzime – bromelaina, care descompune proteinele si faciliteaza digestia. De aceea, acest fruct tropical este recomandat in curele de slabire. Ceea ce nu se cunostea pana acum este ca ananasul isi pierde proprietatile daca este curatat de coaja si pastrat la frigider, relateaza cotidianul francez Le Point. De asemenea, bromelaina este distrusa de caldura, motiv pentru care nici compotul de ananas nu are aceleasi calitati nutritionale ca fructul crud.

Bromelaina din compozitia ananasului are si alte proprietati. Ea fluidizeaza sangele si impiedica depunerea placilor de aterom la nivelul arterelor, ceea ce permite scaderea riscului de ateroscleroza. Bromelaina are de asemenea proprietati antiinflamatoare, fiind recomandata persoanelor care au probleme cu articulatiile. Datorita efectelor detoxifiante, ananasul trebuie inclus in dietele destinate eliminarii retentiei de apa si celulitei.

Valoare nutritionala: 100 g de ananas contin 50 de calorii, 87 g de apa, 12-15 g de glucide, 0,5 g de proteine, 1,3 g de fibre, 150 mg de potasiu, 12 mg de magneziu, 20 mg de vitamina C.

×