x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Apel - Dati-i viata inapoi!

Apel - Dati-i viata inapoi!

de Ionela Gavriliu    |    11 Noi 2006   •   00:00
Apel - Dati-i viata inapoi!

Alex are 21 de ani. Alex e plin de viata, ii place muntele, adora Delta. Si tocmai Dunarea, pe malul careia s-a nascut, l-a lovit atat de crunt. In urma unei sarituri in apa cu adancimea prea mica, baiatul a ramas paralizat.

Te uiti la fotografiile lui si nu intelegi. Dintr-una zambeste un tanar cu toate sperantele tineretii in ochi, din cealalta - un baiat slabit te priveste intrebator de pe patul de spital si ochii lui nu mai pot exprima decat: "Nu e drept!".

NESANSA VIETII. Pe langa natura si sport, o alta pasiune a lui Alex Luchici este filmul. Dupa o noapte la Festivalul de Film "Anonimul", de la Sfantu Gheorghe, de anul acesta, tanarul a vrut sa se racoreasca in apa Dunarii. Si a sarit. A fost secunda care i-a schimbat viata. Tanarul si-a fracturat doua vertebre vitale si si-a sectionat maduva spinarii. Din aceasta cauza el nu se mai poate misca deloc.

Toti cei dragi nu inteleg nici acum cum a fost posibil. Si ar face orice sa intoarca timpul inapoi pentru a sterge acea secunda fatala. "Dintre toti, Alex e cel mai tare. El ne incurajeaza", spune fratele lui Alex, Andrei. Familia se zbate acum pentru a-i reda viata baiatului lor. O interventie cu celule stem, ce se poate realiza in China, si exercitiile de recuperare l-ar putea pune pe picioare. Suma e mare pentru posibilitatile familiei: 35.000 de euro. Cu ajutorul prietenilor si cunostintelor au reusit sa stranga pana acum in jur de 30 de milioane de lei. Cu cat banii se strang mai repede, cu atat sansele lui Alex cresc. "Am vorbit la spitalul din China si ne-au spus ca in decembrie au locuri libere la programari. Daca am avea banii, n-am mai astepta decat ca Alex sa poata respira fara ajutorul aparatelor si am merge acolo", spune fratele.

SOLIDARITATE. Alex e student la Facultatea de Geografie din Iasi. Cand au aflat de nenorocirea tanarului, prietenii si colegii de facultate s-au mobilizat, au facut afise, iar un procent din biletul de la balul facultatii va fi donat pentru operatie. Au povestit cunoscutilor si tuturor celor care ar putea contribui catusi de putin pentru a-i oferi prietenului lor sansa vietii lui. "Dupa doua luni de la nenorocire, spune o prietena, Alex poate vorbi soptit si se bucura cand ii aduci ceva bun. Mama lui - transformata intr-o fiinta transparenta - plange doar pe holul spitalului si s-a lasat in grija Cerului. Noi, prietenii lui, suntem sufletisti, dar suntem putini pentru a strange intreaga suma." Impresionati de drama lui Alex, un grup de liceeni din Pitesti a facut flyre si afise pentru a-i sensibiliza pe oameni. Si nu s-au dat inapoi de la a ajuta, practic, un necunoscut. "Cred cu tarie ca in fiecare dintre noi se ascunde un suflet bland. Nu stiu daca ii vom putea sensibiliza toti oamenii, dar incercam!", spune optimista Alina, eleva la Liceul "Zinca Golescu" din Pitesti.

DORINTA. Cu totii putem face ca familia si prietenii lui Alex sa nu mai vorbeasca de pasiunile acestuia la trecut. "Ii placea sa ia trenul spre nu-are-importanta-unde, sa scape de aglomerarile urbane. Isi dorea foarte mult o bicicleta cu care sa mearga la facultate si, eventual, sa faca un tur al Romaniei cu prietenii. Ii placeau lucruri peste masura de simple, la care acum nu mai are acces. Unul dintre lucrurile pe care si le doreste acum ar fi sa simta pe piele ploaia pe care o vede..."

MANA INTINSA
Cont RON: RO 79 RZBR 00000 6000 82522 16
  • Cont EURO: RO 08 RZBR 00000 6000 82522 33
  • Cont USD: RO 13 RZBR 00000 6000 82522 40
    Pentru strainatate se da contul: SWIFT RZBR ROBU si cod DRS 229.
    Conturi deschise la Raiffeisen Bank, agentia Toporasi, Sos. Giurgiului nr. 131, Sector 4, Bucuresti. Titular si imputernicit Andrei Luchici.
    Pentru alte detalii il puteti contacta pe fratele lui Alex, Andrei Luchici, la tel: 0743.189.915 sau 0724.236.944.
  • ×
    Subiecte în articol: pagina de suflete alex