x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Apelaţi la metode suplimentare pentru protecţia pielii

Apelaţi la metode suplimentare pentru protecţia pielii

27 Apr 2012   •   20:57
Apelaţi la metode suplimentare pentru protecţia pielii

Ce puteti face daca aveti numai cinci minute? Folositi o crema hidratanta care ofera protectie UVA si UVB. Este posibil sa nu blocheze complet radiatia, asemenea unui ecran solar, dar ofera o protectie buna si se aplica usor si convenabil. Majoritatea companiilor de cosmetice produc creme hidratante de fata cu protectie UVA si UVB – verificati eticheta pentru a fi sigura.

Lasati sa actioneze un timp.

In general, ecranul solar actioneaza cel mai eficient dupa ce se absoarbe in piele. Aplicati-l cu cel putin 30 de minute inainte de a iesi afara.

Folositi cantitatea adevcata.

Este nevoie de aproximativ 30 de grame de crema pentru a acoperi corpul unei persoane de dimensiuni medii. Aceasta este cantitatea aproximativa care va umple un paharel pentru bauturi tari. Ar trebui sa fiti complet acoperita cu crema inainte de a va aventura la soare.

Folositi protectie suplimentara.

Folisirea unui ecran solar este utila la scaderea incindentei ridurilor si previne instalarea cancerului de piele. Dar ecranul solar nu este suficient singur. Urmeaza cateva metode suplimentare pentru protectia pielii.

Purtati intotdeauna ochelari de soare.

Acestia protejeaza pielea delicata din jurul ochilor de aparitia ridurilor. Sunt utili in prevenirea cataractei si a degenerescentei maculare, cauzele principale de pierdere a vederii la varstnici. Purtati ochelari de soare intotdeauna atunci cand mergeti afara, chiar si intr-o zi cu ceata.

Cei mai buni ochelari de soare blocheaza 99% pana la 100% din razele UVA si UVB – cautati o pereche pe a carei eticheta scrie protectie 100% sau protectie totala fata de ultraviolete. Ochelarii care acopera perfect ochii sunt cei mai buni, deoarece previn patrunderea razelor solare dinspre lateral.

Purtati o palarie.

O palarie cu tesatura densa de panza, cu bor de 10 cm, va umbreste fata, urechile si ceafa.

Purtati camasi cu maneci lungi.

Si purtati si pantaloni lungi. Acestia ofera cea mai buna protectie impotriva razelor arzatoare ale soarelui.

Renuntati la saloanele de bronzat.

In cazul anumitor persoane, razele UVA din saloanele de bronzat pot produce un bronz mai rapid decat in cazul soarelui, deoarece sunt intense si nocive.

Ce ati face daca ati putea schimba un lucru?

Femeile ar trebui sa nu asocieze bronzul cu frumusetea si sanatatea, spune dr Dee Anna Glaser, profesor asociat de dermatologie la o importanta facultate de medicina. Poate dura ceva timp pentru a ne obisnui cu un ten deschis la culoare – dar a nu fi bronzat insemana a fi mai sanatos.

(continuarea in numarul urmator)

×