x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Atentie la toxiinfectii alimentare in perioada Pastelui

Atentie la toxiinfectii alimentare in perioada Pastelui

de Steluta Indrei    |    20 Apr 2011   •   15:51

 Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti face zece recomandari care ne ajuta sa prevenim toxiinfectiile alimentare si alte boli care apar frecvent in perioada Sarbatorilor Pascale:

- consumati numai carne cumparata din reteaua de magazine publice;

- nu consumati carne care provine din taieri clandestine, ambulante;

- nu consumati carne insuficient tratata termic;

- nu folositi oua de rata/gasca la prepararea cremelor, prajiturilor, maionezei;

- nu uitati sa va spalati bine pe maini cu sapun înainte de a prepara alimentele;

- pastrati la frigider alimentele usor alterabile: carnea, pestele, ouale, maioneza, cremele;

- nu pastrati alimentele preparate langa cele nepreparate (carne cruda langa cea preparata, mezeluri, preparate traditionale din carne de miel);

- nu achizitionati bauturi alcoolice traditionale (vin, tuica) de la comercianti

ambulanti;

- aveti grija ce si cat mancati.

×