x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ați experimentat paralizia în timpul somnului? Tulburarea afectează 1 din 10 persoane

Ați experimentat paralizia în timpul somnului? Tulburarea afectează 1 din 10 persoane

15 Oct 2015   •   12:53
Ați experimentat paralizia în timpul somnului? Tulburarea afectează 1 din 10 persoane

Un documentar, a cărui trailer a fost postat pe YouTube, aduce în atenția publicului un fenomen care ar putea fi necunoscut multora, dar care afectează una din 10 persoane în întreaga lume și care pare desprins dintr-un film de groază: paralizia în timpul somnului.

Documentarul se intitulează «The Nightmare» („Coșmarul”) și a fost creat de Rodney Ascher, care în demersul său a intervievat mai multe persoane care suferă de această afecțiune.

„Majoritatea pacienților descriu în aceeași manieră paralizia în timpul somnului: că se simt ca și cum s-ar trezi morți. Știi că mintea ta este trează, dar corpul nu, practic te simți captiv”, a explicat Dr. Michael Breus, membru al Academiei de Medicină a Somnului din Statele Unite.



Dar aspectul cel mai înspăimântător al paraliziei în timpul somnului este că persoanele afectate au halucinații îngrozitoare care par reale, scrie abc.es.

Filmarea de pe YouTube surprinde câteva scene înspăimântătoare, cu ajutorul cărora putem înțelege mai bine aceste „coșmaruri” pe care multe persoane le trăiesc în timpul în care ar trebui să se odihnească. 

×
Subiecte în articol: paralizie