x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Alertă de sănătate în Australia. Populația, grav afectată de lipsa antibioticelor

Alertă de sănătate în Australia. Populația, grav afectată de lipsa antibioticelor

de Giulia Anghel    |    13 Ian 2023   •   12:30
Alertă de sănătate în Australia. Populația, grav afectată de lipsa antibioticelor

Australia se confruntă cu o criză majoră de antibiotice. Medicii și farmaciștii avertizează că lipsa tratamentelor, inclusiv antibiotice comune, se agravează. Copiilor mici li se prescriu acum tablete deoarece lipsesc alternativele lichide.

Unii medici îndeamnă guvernul federal să investească în dezvoltarea producției interne de medicamente, ca o soluție pe termen lung, pentru a depăși provocările lanțului global de aprovizionare, scrie The Guardian.

Autoritatea națională de reglementare a medicamentelor - Therapeutic Goods Administration (TGA) informează că cele mai utilizate antibiotice, amoxicilină, cefalexină și metronidazol, se găsesc greu. Acestea sunt utilizate pentru tratarea multor infecții bacteriene, inclusiv pneumonie, afecțiuni intestinale, infecții ale pielii și ale tractului urinar.

Dr. Nicole Higgins, președintele Colegiului Regal de Practică Generală din Australia, spune că medicii au cerut farmaciilor să găsească alternative la medicamentele care lipsesc, dar care nu sunt cele mai bune în practică. 

Medicii trebuie acum să caute farmaciști care pot preschimba tabletele în variantele lichide, iar acest lucru crește costurile pentru pacienți. 

Președintele Asociației Medicale Australiane, prof. unv. Steve Robson, spune că problemele din lanțurile de aprovizionare afectează producția și distribuția, producția fiind adesea dependentă de precursori chimici din China, mai mult de 300 de medicamente estențiale aflându-se acum în stocuri insuficiente. El crede că soluția pe termen lung este dezvoltarea unei industrii manufacturiere interne și cere guvernului federal să facă investițiile private mai atractive.

Președintele National Pharmacy Guild of Australia, Trent Twomey, spune că producția internă nu ar fi viabilă fără sprijin guvernamental semnificativ.

„Atunci când piața farma australiană reprezintă doar 2% din piața globală a medicamentelor, asta nu înseamnă că nu este viabil să avem producție internă în masă, ci înseamnă că depindem aproape în totalitate de importuri”, explică acesta. El este de părere că, deși piața internă este mică, companiile farmaceutice pot fi atrase de apropierea Australiei de țările din Pacific și de lanțurile de aprovizionare consacrate.

„Chiar dacă este posibil să nu avem suficientă cerere la nivel local, Australia este poziționată într-o zonă cu o populație foarte mare în jurul nostru, la nord și la Pacific. Producția internă este soluția”, precizează Robson.

 


 

 

×
Subiecte în articol: antibiotice australa