x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate AUTISM / Ajutor pentru Mihăiţă

AUTISM / Ajutor pentru Mihăiţă

13 Feb 2009   •   00:00
AUTISM / Ajutor pentru Mihăiţă

Mihăiţă Bădiţa este din Buhuşi. Când avea 1 an, medicii i-au spus mamei lui că băiatul suferă de autism.



Trăia într-o lume a lui, din care nu putea ieşi fără ajutor. Mihaela, mama lui, a găsit ajutorul la Fundaţia Cristi’s Outreach din Bârlad. Soluţia pentru Mihăiţă au fost şi încă sunt şedinţele de terapie ABA. "Mihăiţă a făcut progrese, a început să spună cuvinte, este mai atent, stă în scăunel şi se ridică doar când i se spune, face puzzle, deci suntem pe drumul cel bun", spune mama.

Pentru a începe lungul drum spre recuperare a fost nevoie însă de multe sacrificii. Naveta între Buhuşi şi Bârlad era exclusă, aşa că Mihaela a trebuit să se mute cu băieţelul ei la Bârlad. Acum stau cu chirie, împărţind un apartament cu o altă mămică de copil autist. Au strâns din dinţi şi au economisit fiecare leuţ. Au primit, din când în când, şi ajutorul oamenilor cu suflet, care le-au înţeles drama.

Acum, Mihaela se află din nou în impas. Banii se termină şi nu mai pot plăti chiria. Dacă pleacă acasă şi întrerup terapia, Mihăiţă va regresa. Toate progresele de până acum se vor pierde, iar el va fi înghiţit din nou de lumea necunoscută, în care vocea mamei nu se distinge de zgomotul unei maşini, iar zâmbetul e perceput la fel ca o încruntare.

Dacă sunteţi din Bârlad sau aveţi cunoştinţe acolo, care i-ar putea găzdui gratuit sau la un preţ modic pe Mihaela şi pe Mihăiţă, contactaţi-i la 0743.363.706.

Dacă puteţi face o donaţie pentru ca băieţelul să îşi poată continua terapia, puteţi depune bani în contul deschis la BCR pe numele mamei – Bădiţa Mihaela:

COD IBAN: RO 69 RNCB 0502 0511 0702 0001.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete