x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Bătălia pentru viaţa Blankăi-Beatrix

Bătălia pentru viaţa Blankăi-Beatrix

de Ionela Gavriliu    |    07 Iul 2007   •   00:00
Bătălia pentru viaţa Blankăi-Beatrix

Blanka a venit pe lume ca un dar de la Dumnezeu pentru părinţii ei. Blanka are aproape 4 ani, dar nu şi-a privit mama in ochi şi să-i spună "mama", nici nu a mers vreodată la grădiniţă. Soarta potrivnică i-a pus pe umerii firavi mai multe diagnostice necruţătoare: epilepsie, tetrapareză, retard sever in dezvoltare.

Solidaritate - Ajutaţi o familie să se bucure de minunea de a avea un copil

Blanka a venit pe lume ca un dar de la Dumnezeu pentru părinţii ei. Blanka are aproape 4 ani, dar nu şi-a privit mama in ochi şi să-i spună "mama", nici nu a mers vreodată la grădiniţă. Soarta potrivnică i-a pus pe umerii firavi mai multe diagnostice necruţătoare: epilepsie, tetrapareză, retard sever in dezvoltare.

La aproape 4 ani, Blanka-Beatrix Orban nu ştie să zămbească. Stă aproape tot timpul intinsă in pat, mănăncă pasat, nu-şi poate susţine singură capul şi seacă inima părinţilor de neputinţă.

MINUNE POSIBILĂ. "Se mişcă cu ajutorul meu, trebuie hrănită şi ingrijită, lucruri pe care le fac cu cea mai mare dragoste, trăind cu speranţa că intr-o zi miracolul ştiinţific va descoperi un tratament care o poate ajuta şi pe fetiţa mea", spune cu emoţie mama Blankăi, Rozsa Orban. Minunea pentru micuţă s-ar putea infăptui la o clinică din Beijing, China, unde familia a obţinut o programare pentru 18 decembrie anul acesta. Transplantul de celule gliale de insănătoşire ar insemna o recuperare de cel puţin 70% pentru Blanka. "In situaţia ei şi 1% contează, 70% e o minune", spune plină de speranţă tănăra mamă care o ingrijeşte cu devotament.

LUPTA. Blanka părea un copil normal cănd a luminat viaţa tinerilor săi părinţi din Livezeni, judeţul Mureş. La două luni şi jumătate, observănd că starea fetiţei nu evoluează in nici un fel, soţii Orban au mers cu ea la doctor. "Atunci a primit diagnosticele acelea multe. Nimeni nu mi-a spus exact din ce cauză Blanka este aşa: unii au zis că faptul că am luat antibiotice in luna a cincea ar fi un motiv, alţii că sunt eu o fire mai depresivă. Un doctor care mi-a spus că nu va putea să-mi dea in scris, a zis că el crede că Blanka a suferit o hipoxie (lipsă de oxigen) la naştere şi creierul i-a murit treptat", impărtăşeşte mama din neliniştile ei.

Tristeţea mamei este că majoritatea medicilor la care a fost nu i-au mai dat nici o şansă fetiţei lor. "Ii prescriu medicamente, imi spun să i le dau şi să o las să trăiască căt o vrea Dumnezeu", se plănge Rozsa, care nu a incetat să spere şi să se lupte pentru unicul ei copil.

"NU MERITĂ SĂ SUFERE!" Dacă ar putea, familia Orban ar face orice pentru ca micuţa Blanka să poată zămbi şi să poată intinde mănuţele către cei dragi. Ar vinde tot ce au şi s-ar lupta pentru ingeraşul lor. Numai că nu mai au mare lucru de văndut pentru a strănge cei 30.000 de euro, necesari pentru operaţia din China. Aşa că speră in oameni cu inima deschisă in faţa suferinţei unui copil. "Este ultima şansă şi cred că nici un copil nu merită să sufere. Avem mari speranţe, nu mai pot să dorm, să mănănc. Mă doare foarte tare că viaţa fetiţei depinde de oameni din lume şi nu ne ajută nimeni. Vă implor din toată inima să ne ajutaţi, nu la mine să vă găndiţi, ci la acest copil minunat ale cărui zile de trăit sunt in măinile dumneavoastră", spune cu disperare mama Blankăi.

Daţi-i Blankăi o şansă

Toţi cei care vor să contribuie la străngereasumei de 30.000 de euro, necesari pentru operaţia din China - singura şansă pentru ca Blanka să se insănătoşească - pot face donaţii in conturile deschise la BRD Tărgu-Mureş:

RONÂ Â Â ROÂ Â Â 26 BRDE 270 SV 2380 8522 700

EURÂ Â Â ROÂ Â Â 38 BRDE 270 SV 2402 8472 700

 USD   RO   70 BRDE 270 SV 2402 8802 700

Familia poate fi contactată la următoarele numere de telefon:  0265/256070 sau 0744873483

Incredere

"O hrănesc, o ingrijesc cu mare dragoste, trăind cu speranţa că intr-o zi miracolul ştiinţific va descoperi un tratament care o poate ajuta şi pe fetiţa mea"

Rozsa Orban, mama Blankăi

×
Subiecte în articol: pagina de suflete blanka