x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Bebeluşul cu două capete! S-a născut în Brazilia, iar medicii l-au declarat perfect sănătos

Bebeluşul cu două capete! S-a născut în Brazilia, iar medicii l-au declarat perfect sănătos

de Ionuţ Socaciu    |    21 Dec 2011   •   14:56
Bebeluşul cu două capete! S-a născut în Brazilia, iar medicii l-au declarat perfect sănătos

Nasterea bebelusului cu doua capete s-a produs luni, in oraselul Anajas, aflat in statul Para, din nordul Braziliei. Mama, in varsta de 25 de ani, o localnica, mama altor trei copii, a nascut prin cezariana si nu a aflat despre existenta malformatiei, o raritate medicala denumita dicephalic parapagus, decat cu cateva minute inainte de a naste, atunci cand medicii au efectuat o ecografie.

Baietelul a cantarit la nastere in jur de 4,5 kilograme, iar medicii au anuntat ca toate organele vitale, inclusiv cele doua creiere, functioneaza absolut normal.

Directorul spitalului, Claudionor Assis de Vasconcelos a declarat presei braziliene, citata de Daily Mail, ca femeia, care nu a efectuat nicio investigatie medicala in timpul sarcinii, a ajuns la spital pentru ca acuza dureri abdominale.

In ciuda anomaliei, la prima vedere infricosatoare, medicii au spus ca femeia isi iubeste nespus bebelusul, hranindu-l pe ambele guri si tinandu-l in permanenta in rezerva special amenajata.

Desi pare greu de crezut, acesta este al doilea caz similar inregistrat in acest in Brazilia. Sueli Ferreira, in varsta de 27 de ani, a nascut un bebelus cu doua capete, care nu a supravietuit insa decat cateva ore, din cauza lipsei de oxigen intr-unul dintre creiere.

×