x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Bill Gates vorbeşte despre cele mai mari ameninţări privind sănătatea publică

Bill Gates vorbeşte despre cele mai mari ameninţări privind sănătatea publică

13 Sep 2017   •   14:03
Bill Gates vorbeşte despre cele mai mari ameninţări privind sănătatea publică

Bill Gates împreună cu soţia sa Melinda Gates au lansat primul lor raport anual “GoalKeepers”, o celebrare a etapelor cheie din sănătatea publică şi o punctare a problemelor care sunt în continuare grave, după cum scrie Business Insider.

Câştigurile includ declinul înregistrat în mortalitatea infantilă şi rata infecţiilor cu HIV, în timp ce luptele în desfăşurare includ planificarea familială şi egalitatea pentru femei.

Într-o conferinţă de presă recentă, Bill Gates a afirmat că infecţiile şi bolile cronice reprezintă cele mai mari îngrijorări în ceea ce priveşte sănătatea publică din următorul deceniu. “Bolile cronice, incluzând diabetul sau Alzheimerul, condiţiile neurologice sunt probleme din ce în ce mai mari”, a spus Bill Gates. “Într-o mulţime de ţări în curs de dezvoltare, există boli infecţioase, precum malaria, diareea, pneumonia, HIV şi tuberculoza în număr foarte mare în continuare.”

Multe dintre aceste boli cronice din ţările dezvoltate sau în curs de dezvoltare provin din mediu, multe fiind înţelese greşit.

În ţările dezvoltate, spre exemplu, rata privind Alzheimerul şi demenţa este în creştere. În Statele Unite ale Americii, Centrul pentru Controlul Bolilor estimează că numărul total se va tripla până în 2050. Oamenii de ştiinţă încă încearcă să găsească cauzele clare ale creşterii numărului de oameni cu Alzheimer sau demenţă, fiind asociate de multe ori cu genetica, dieta sau angajamentul social.

Alte boli cronice sunt mai directe. Cancerul şi bolile de inimă provoacă cele mai multe decese în Statele Unite ale Americii, fiind responsabile pentru moartea a 1.2 milioane de oameni în fiecare an.

Cercetătorii fac deja progrese privind tehnicile de diagnosticare a cancerului. Astfel, unele laboratoare din America au creeat deja teste experimentale de sânge, care pot diagnostica boala cu câteva luni mai devreme comparativ cu tehnicile standard.

“Cred că puteţi să fiţi destul de încrezători că vor fi mari progrese”, a spus Bill Gates.

×