x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Boala care ucide copilaria

Boala care ucide copilaria

de Ionela Gavriliu    |    12 Noi 2005   •   00:00
Boala care ucide copilaria

Sebastian are chipul rotund si ochii incredibil de frumosi si de tristi. Are doar 9 ani si nu intelege de ce trebuie sa sufere atat. Dar nu doar de asta are privirea intristata, ci pentru ca-i vede pe cei pe care ii iubeste cum se chinuiesc sa-l salveze.

O dorinta nevinovata a unui copil maturizat inainte de vreme: "Imi doresc tare mult sa ma fac bine si sa readuc zambetul pe chipul parintilor mei si al fratiorului meu".

RACEALA. Acum doi ani, Sebastian a avut o raceala de care nu mai scapa. Parintii l-au purtat prin doctori, sa-i afle leac. "Toti doctorii ii dadeau tratament spunand ca o sa-i treaca", marturiseste cu voce stinsa mama, Iolanda Barliba. Numai ca slabiciunea, "raceala" au persistat. Parintii s-au hotarat sa mearga si la alte spitale decat la cel din Targu-Neamt. La Iasi, diagnosticul a fost stabilit fara echivoc: leucemie. "Nu ne asteptam la asa ceva. Boala asta vine pe tacute - te usuci si mori", spune indurerat unchiul baiatului, George Munteanu.

SPERANTE. La inceputul bolii, medicii au spus ca e indicat sa se mearga pe tratament medicamentos. Exista posibilitatea ca in trei ani baiatul sa se vindece. Numai ca Sebastian e alergic la unul dintre medicamentele care stateau la baza acestei sanse.

6 august 2003 - descoperirea bolii, 23 aprilie 2004 - prima recadere, octombrie 2005 - a doua recadere. Este calendarul familiei Barliba, iar sarbatorile au devenit momentele in care Sebastian prinde putere si se insenineaza.

Starea lui Sebastian se inrautateste, iar recidiva din octombrie face transplantul de maduva o necesitate vitala. Operatia costa 100.000 de dolari si trebuie facuta in cel mult o luna. Parintii au apelat la rude, la sponsori, dar pana acum au doar o zecime din suma.

MATURITATE. Sebastian stie ce boala are. "E un baiat maturizat, am zis ca nu are rost sa-i ascundem adevarul", spune mama. Povesteste cum o data a venit asistenta in timp ce Sebastian asculta piesa "Bubico" la casetofon si l-a abordat cu dragalasenie: "Hai, deschide gura, sa-ti ia tanti cu un tamponas probe din gat". Sebastian i-a raspuns cu seriozitate: "Adica un exudat, nu?".

Pentru o saptamana, Sebastian a lasat in urma atmosfera din spital. "Faptul ca statea printre atatia copii, care-si privesc moartea in fata, nu-i facea bine", spune mama baiatului.

SALVATI-L PE SEBASTIAN!
Pentru Sebastian, fiecare zi care trece e o batalie castigata. Orice suma e binevenita pentru a salva o viata. In acest scop s-au deschis conturi la BCR filiala Targu-Neamt, pe numele mamei, Iolanda Barliba:
  • RO50RNCB3720000156990001 - lei;
  • RO93RNCB37200 00156990003 - euro;
  • RO23 R NCB3720000156990002 - USD.

    Pentru a lua legatura cu familia, sunati la 0742.479.124 - Iolanda Barliba, 0741. 978.411 - Petrica Barliba sau trimiteti un mail la uneuropentruoviata@gmail.ro.
  • ×
    Subiecte în articol: pagina de suflete sebastian