Cele mai cumplite boli ne pândesc în mâncarea contrafăcută, avertizează specialiştii. Deşi considerăm că sunt sănătoase, laptele, caşcavalul, untul sau uleiul de măsline sunt doar câteva dintre alimentele care ne pot îmbolnăvi.
Laptele, unul dintre alimentele de bază, se dovedeşte o adevărată bombă alimentară.
"Aceşti acizi graşi de sinteză cresc riscul bolilor cardiovasculare, cresc riscul în mod alermant a unor forme de cancer, iar femeile însărcinate nasc copii cu circumferinţa creaniană mai mică. Laptele mai poate fi falsificat şi cu alte tipuri de grăsimi cu ser sau grăsime de porc. În rare cazuri, alimentele când sunt contaminate te duc imediat la spital, în rest moartea vine în rate şi nu doare", a declarat la România TV Gheorghe Mencinicopschi.
În lapte pot fi adăugate ingrediente care să-i îmbunătăţească aspectul: apă, margarină, untură, amidon, făină ( pentru consistenţă) sau aracet (pentru un alb imaculat).
Uleiul de măsline extravirgin se amestecă cu uleiuri de calitate inferioară. Specialistul nutriţionist a dezvăluit că produsul cel mai des falsificat este uleiul extravirgin de măsline
Citeşte continuarea pe Romaniatv.net