x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cafeaua, daunatoare sau benefica organismului?

Cafeaua, daunatoare sau benefica organismului?

de IncomeMagazine    |    29 Noi 2012   •   07:31
Cafeaua, daunatoare sau benefica organismului?
Sursa foto: marco palazzi/Getty Images/iStockphoto

Beneficiile cafelei asupra organismului au fost mult dezbatute si documentate pana acum. S-a ajuns la concluzia ca antioxidantii, găsiti în boabele de cafea, si cofeina ne ajuta sa ne concentram mai bine, imbunatatesc functionarea organelor si previn anumite boli. Insa are si efecte secondare vizibile, precum tremuratul mainilor si probleme cu tomacul.

Intrec beneficiile cafelei punctele ei slabe? Madelyn H. Fernstrom, expert in nutritie, explica cum te poti bucura de beneficiile cafelei, ce este mit si ce este adevarat, conform ivillage.com.


Un stimulent benefic

Dovezile sunt destul de clare în aceasta privinta: cafeaua sustine concentrarea mentala. Studiile au aratat ca o ceasca sau doua de cafea consumate pe zi imbunatatesc vigilenta. Acest lucru ese datoreaza efectului stimulant al cafelei asupra unei parti speciale a sistemului nervos, care raspunde la pericol. Un efect notabil apare la doar 30 de minute dupa consum.

Lupta impotriva cancerului

Cafeaua a fost asociata de multe ori cu lupta împotriva cancerului. Mecanismele nu sunt cunoscute, dar sunt probabil legate de continutul bogat al cafelei in antioxidanti. Exista dovezi care sugereaza ca bautorii de cafea au 50% mai putine sanse de a face cancer de ficat, comparativ cu cei care nu beau cafea. Consumul de cafea previne si aparitia altor tipuri de cancer.

Citeste AICI despre Cafea si curele de slabire

Citeste si
Zece motive pentru a bea cafea
Ce profesii impulsionează consumul de cafea

Viitorul, citit într-o ceaşcă de cafea gourmet
Mai ieşim la o cafea? Cu cât s-a scumpit în ultimii ani

×
Subiecte în articol: cafea cancer cură de slăbire inima