x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Când bătaia se transformă în cancer!

Când bătaia se transformă în cancer!

de Ionela Gavriliu    |    24 Apr 2009   •   00:00

Bătaie, lacrimi, suferinţă, boală, chin. Acesta e rezumatul vieţii Marianei David, o femeie de 50 de ani care încearcă să reziste de dragul celor doi copii.



După ani la rând în care ea şi cele două fiice au fost terorizate de "capul" familiei, după bătăi în urma cărora femeia rămânea fără suflare pe podea sau ajungea la spital în stare gravă, trupul ei a cedat. De curând, doctorii au diagnosticat-o pe Mariana cu cancer la sân. A început imediat chimioterapia şi luptă în continuare pentru a nu-şi lăsa copiii fără sprijin. În ciuda vieţii grele pe care au avut-o, lipsite de posibilităţi materiale, bătute şi fără un cămin stabil, cele două fete ale femeii sunt una la doctorat şi cealaltă termină facultatea. Mama lor nu mai poate face faţă cheltuielilor cu pensia de handicap pe care o are, 217 RON, femeia suferind de cataractă şi surditate severă. "Locuiesc pe unde pot. Fetele şi-au găsit de voie-de nevoie gazde care nu le iau prea mulţi bani. Mai munceam ca menajeră pe la diferite familii, dar acum, că m-am îmbolnăvit, nu mai pot face nimic", spune cu disperare Mariana.

AUTORITĂŢI SURDE
Femeia cu handicap, bătută de soţ şi fără un acoperiş deasupra capului a cerut ajutorul mai multor ONG-uri şi instituţii ale statului. La Casa Blu a stat o perioadă, când i-a fost cel mai greu. Cei de la Agenţia pentru Protecţia Familiei i-au spus că, dacă nu mai stă cu soţul, nu mai sunt o familie şi nu se încadrează în target-ul agenţiei. Acum, pentru tratamentul cu citostatice şi operaţia de cataractă, Mariana are nevoie de aproximativ 100 de milioane de lei vechi.

Cei care doresc să o ajute pot face donaţii în contul deschis la BCR Plaza România pe numele fiicei Marianei, Corina David.

Cont EURO: RO RNCB 0721 081 346 220 002 şi cont LEI: RO 54 RNCB 0721 081 346 220 001. Să aducem puţină lumină în viaţa Marianei!

×
Subiecte în articol: pagina de suflete