x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Care sunt bolile pe care le-ar putea implica tatuajele

Care sunt bolile pe care le-ar putea implica tatuajele

15 Oct 2016   •   12:39
Care sunt bolile pe care le-ar putea implica tatuajele

Inainte de a-ti face un tatuaj, ar trebui sa vizitezi pur si simplu salonul inainte si sa verifică dacă instrumentele sunt sterilizate. In cazul in care ustensilele nu sunt sterile risti sa iei hepatita B, hepatita C, tuberculoza, tetanus sau chiar HIV.

Un alt risc la care te expui este acela de a face alergie la tusul care se foloseste pentru pigmentarea pielii.

De asemenea, pot aparea granulomi adica niste umflaturi in jurul pigmentilor sau cheloide. Cheloidele sunt anumite formatiuni fibroase ale pielii care se formeaza pe o cicatrice. Daca stii ca pe alte cicatrici ti s-au format astfel de formatiuni cel mai bine ar fi sa renunti la ideea dse a-ti face un tatuaj.

Tatajele cresc riscul de cancer

Potrivit expertilor in dermatologie si biologie, vopseaua folosita pentru tatuaje poate fi cancerigena. Expertii Agentiei Europene pentru Produse Chimice (ECHA) au analizat compozitia celor mai populari pigmenti colorati si vopsele folosite pentru tatuaje.

Dupa cum au stabilit, unele componente din aceste vopsele sunt extrem de toxice pentru organism, pentru sanatate, o parte dintre acestea ar trebui in general interzise pentru ca pot declansa cancerul de piele.

Cele mai periculoase sunt considerate cele cu pigment de culoare neagra si albastra, care sunt de regula cel mai des folosite pentru tatuaje.

×