x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Carnea procesată, la fel de NOCIVA ca țigările. Mezelurile pot fi adăugate pe lista produselor CANCERIGENE

Carnea procesată, la fel de NOCIVA ca țigările. Mezelurile pot fi adăugate pe lista produselor CANCERIGENE

23 Oct 2015   •   16:10
Carnea procesată, la fel de NOCIVA ca țigările. Mezelurile pot fi adăugate pe lista produselor CANCERIGENE

Organizația Mondială a Sănătații este pe punctul de a introduce pe lista substanțelor care cauzează cancer cărnurile procesate, alături de arsenic și azbest.

Noile reglementări vor fi cu adevărat problematice pentru sectorul fast-food și pentru fermieri, scrie dailymail.co.uk.

După câte se pare, baconul, burgerii și cârnații reprezintă o amenințare pentru sănătate la fel de mare precum țigările. Mai mult, există posibilitatea ca în aceeași categorie să fie încadrată în curând și carnea roșie proaspăta.

Potrivit cercetărilor, mezelurile și carnea roșie sunt principalii factori responsabili pentru dezvoltarea cancerului de colon. Măsura de a interzice aceste alimente vine ca urmare a constatării medicilor, care susțin că această boală ar putea prevenită prin simpla adoptare a unui stil de viață sănătos.

Carnea roșie conține în general o cantitate mare de grăsimi nocive pentru organism, iar mezelurile au un efect și mai devastator pentru că în procesul de preparare sunt afumate și li se adaugă sare și chimicale.
 
După cum știm, în categoria cărnurilor procesate intră baconul, șunca presată, salamul, pastrama, cârnații și crenvurștii.

×
Subiecte în articol: cancer