x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate “Cazurile” de la Baneasa si Balcesti n-au legatura cu inchiderea spitalelor

“Cazurile” de la Baneasa si Balcesti n-au legatura cu inchiderea spitalelor

08 Apr 2011   •   13:43

Raed Arafat sustine ca decesele, unul la Baneasa (jude]ul Constanta) sI altul la Balcesti (judetul Valcea), nu au legatura cu inchiderea spitalelor.

 “Cazul Baneasa”. Asa numeste subsecretarul de stat, Raed Arafat, decesul unei persoane in drum spre spitalul din Constan]a, in data de 6 aprilie.  Raed Arafat a explicat ca: “ in data de 6 aprilie, s-a primit un apel la ambulanta cu o  suspiciune de infarct la ora 09.11. Operatorii au explicat solicitantului ca  masinile sunt in teren, la alte urgente sI nu au cum ajunge. S-a revenit cu un apel la orele 9.23 si intr-adevar o ambulanta a ajuns la 9.27. Deja la ora 09.30, ambulanta impreuna cu pacientul pleca spre Constanta”.

Medicul Raed Arafat a precizat ca, in mod normal, sI in conformitate cu normele UE, timpul in care o ambulanta trebuie sa ajunga la caz trebuie sa fie mai mic de 20 de minute. “In cazul despre care vorbim, ambulanta a plecat intr-un timp mai mic decat cel recomandat”, a mai precizat Arafat. 

Pentru ca in drum spre Constanta, starea pacientului s-a agravat, asistentul de pe ambulanta a solicitat ajutorul unei ambulante SMURD. Cele doua autoutilitare s-au intalnit pe drum, insa, in ciuda eforturilor medicilor pacientul a decedat la ora 11.09.

Raed Arafat a precizat ca pacientul suferea, printre altele, insuficienta cardiaca globala, severa infarct miocardic in antecedente sI insuficienta pulmonara moderata.

 In legatura cu cazul de la Balcesti, Raed Arafat nu exclude “ipoteza ca punand pacientul intr-o masina particulara, intr-o pozitie incorecta sa fi agravat situatia din punct de vedere al deschiderii cailor respiratorii".

Raed Arafat a precizat ca va verifica de ce una dintre ambulantele care deserveau orasul Balcesti si care ar fi trebuit sa preia solictarea a stationat 45 de minute la o interventie la Dragasani. Ambulanta care a ajuns in final a confirmat decesul, in urma unei hemoragii cerebrale si a altor afectiuni mai vechi.

×