x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce se întâmplă în organismul femeilor după ce nu mai iau anticoncepționale

Ce se întâmplă în organismul femeilor după ce nu mai iau anticoncepționale

07 Aug 2016   •   17:05
Ce se întâmplă în organismul femeilor după ce nu mai iau anticoncepționale

În momentul în care femeile incetează să mai ia pastile anticoncepționale, în organism se petrec mai multe schimbări. Printre acestea se numără și scăderea vitaminei D.


Această vitamină este una din armele cu care luptă sistemul imunitar, gestionează concentrația de calciu din sânge.


Organismul produce vitamina D atunci când suntem expuși la soare. În timpul sarcinii, femeile produc mai multă vitamină D pentru a ajuta oasele fătului să se dezvolte.


Cercetătorii au descoperit că femeile riscă să dezvolte o deficiență majoră de vitamină D exact atunci când vor să conceapă un copil.


”Pentru femeile care plănuiesc să nu mai ia pastile anticoncepționale, este necesar să ia lucrurile treptat atunci când doresc să rămână însărcinate”, spune Dr. Quaker Harmon, autoarea studiului.


”Descoperirea noastră indică faptul că pastilele contraceptive care conțin estrogen tind să mărească producerea de vitamină D, iar femeilor care utilizează aceste pastile vor suferi o scădere după opresc tratamentul,” a mai spus Harmond.

 

×