x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cercetătorii americani au descoperit că betacarotenul consumat în cantităţi mari poate favoriza cancerul

Cercetătorii americani au descoperit că betacarotenul consumat în cantităţi mari poate favoriza cancerul

04 Mai 2012   •   08:23
Cercetătorii americani au descoperit că betacarotenul consumat în cantităţi mari poate favoriza cancerul

Nu trece o singura zi in care sa nu primim informatii noi despre alimentele antioxidante si puterea lor de a imbunatati starea de sanatate. Cu toate acestea, un studiu recent sugereaza ca prea mult dintr-un lucru bun ar putea sa fie daunator sanatatii.

Cercetatorii de la Universitatea de stat din Ohio sustin ca au descoperit o potentiala periculoasa “parte intunecata' a pigmentilor ce se afla in morcovi, scrie The Huffington Post. Ei au ajuns la concluzia ca in situatia in care organismul absoarbe prea mult din betacarotenul ce se gaseste in principal in morcovi, ar putea impiedica vitamina A sa se absoarba in corp.

Vitamina A este esentiala pentru mentinerea sanatatii ochilor, oaselor si pielii, precum si pentru sistemul imunitar si metabolism. Daca absorbtia vitaminei A este blocata, acest lucru ar putea conduce la o serie de boli.

Un pericol ar putea fi un risc sporit de cancer pulmonar. Potrivit unui studiu, persoanele care consuma betacaroten sunt mai predispuse la aceasta maladie decat cele care nu consuma alimente cu acest pigment.

Cu toate acestea, cercetatorii nu recomanda oamenilor sa nu mai consume produse cu cantitati mari de betacaroten, deoarece sunt necesare studii suplimentare in acest sens.

Principalele surse de caroten se gasesc in fructele si legumele de culoare portocalie (caise, piersici, mango, morcovi, rosii, ardei) sau in cele de culoare verde (spanac).

×