x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cheia unei diete de succes: mănâncă micul dejun ca un rege, prânzul ca un prinţ şi cina ca un cerşetor

Cheia unei diete de succes: mănâncă micul dejun ca un rege, prânzul ca un prinţ şi cina ca un cerşetor

20 Iul 2017   •   16:51
Cheia unei diete de succes: mănâncă micul dejun ca un rege, prânzul ca un prinţ şi cina ca un cerşetor

Cercetătorii au aflat că a mânca precum un rege la micul dejun, asemeni unui prinţ la prânz şi ca un cerşetor la cină chiar reprezintă calea de succes spre a pierde în greutate. De asemenea, rezultatele sunt cu mult mai vizibile dacă sărim peste cină.

Ideea de a avea un mic dejun bogat care să ne “trezească” metabolismul este populară şi în rândul vedetelor, precum: Angelina Jolie şi Kelly Osbourne.

“Rezultatele noastre sugerează că în cazul adulţilor sănătoşi, mâncatul mai puţin frecvent, fără gustări, consumul micului dejun, şi optatul pentru cea mai mare masă dimineaţa poate fi o metodă eficientă pentru a preveni luatul în greutate pe termen lung.”, conform notelor cerecetătorilor din Jurnalul de Nutriţie.

Dr Kahleova din Loma Linda University School of Public Health din California a analizat împreună cu echipa sa date provenind de la 50,660 de participanţi. Obiceiurile în ceea ce priveşte mâncarea şi greutatea au fost monitorizate timp de şapte ani.

Cercetătorii au descoperit patru factori asociaţi cu pierderea în greutate:

1. Mâncatul doar a două mese pe zi

2. Menţinerea unui post de noapte de până la 18 ore.

3. Mâncatul micului dejun.

4. Micul dejun sau prânzul trebuie să fie cele mai bogate mese din zi.

Teoria din spatele metodei

Procesul de a digera o cantitate mare de mâncare deodată se spune că arde un număr semnificativ de calorii în timp, deci potenţialul unei creşteri în greutate este mai redus. Rezultatul este că o persoană este mai predispusă să ia în greutate dacă mănâncă 2,000 de calorii la o singură masă, comparativ cu persoanele care consumă 2,000 de calorii pe parcursul întregii zile. În mod normal, mai multe gustări înseamnă mai multe calorii.

Dieta “mănâncă puţin şi des”

Jennifer Aniston optează pentru o dietă cu porţiii mici mâncate regulat pe parcursul unei zile. În loc să includă trei mese mari, actriţa în vârstă de 48 de ani se bucură de cinci mese şi cinci minute de exerciţii fizice pe zi.

Într-un studiu realizat în 2015, cercetătorii de la Universităţile din California şi New Mexico sunt de părere că şase mese mici pe zi sunt mai indicate decât trei mari.

Oricum, indiferent pentru ce regim optezi, numărul de calorii consumate sunt aceleaşi, iar studiile concluzionează că pierderea în greutate este vizibilă în cazul ambelor regimuri.

Sursă: Daily Mail

×