x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cinci nenorociri şi două suflete

Cinci nenorociri şi două suflete

de Alex Nedea    |    08 Sep 2007   •   00:00
Cinci nenorociri şi două suflete

O fetiţă din Bacău a rămas paralizată in urma a trei cazuri de malpraxis, după cum susţine mama copilei. Bătrăna mamă, care de 21 de ani işi ingrijeşte singură fata, ajunsă acum la 28 de ani, are nevoie disperată de ajutorul nostru.

Aurelia, din Bacău, avea 8 ani şi era printre cele mai bune eleve la şcoală. O fată de nota zece. Ii plăceau poezia şi muzica. Mama, măndră pănă la cer de copila ei, nu avea de unde să ştie că viaţa ei va deveni un coşmar in clipa in care a ieşit pe uşa apartamentului pentru a merge la doctor să facă rost de o banală scutire.


COŞMAR. Pe Aurelia o durea burtica şi trebuia să stea acasă măcar o zi. La circa de cartier, medicul i-a făcut o trimitere către iadul care purta numele de Spitalul Judeţean Bacău. Era intr-o zi de 13. 13 martie 1987. "Fata nu avea decăt o banală diaree, dar medicii i-au făcut puncţie in coloană. Au băgat acul greşit, şi de aici fata a paralizat", povesteşte mama, Maria Bodolică. Avea să fie doar prima greşeală a celor de la Spitalul Judeţean. Mai apoi, medicul care o operase pe Aurelia avea de chiuit şi de dănţuit la o nuntă, aşa că a lăsat-o in grija asistentelor. "Acestea trebuiau să-i administreze nişte medicamente importante. Au uitat de Aurelia şi s-a deshidratat." După ce "au lucrat-o" cum s-au priceput mai prost, au trimis-o pachet la Iaşi, in speranţa că cei de acolo vor repara ce stricaseră ei. Numai că, in drum spre capitala Moldovei, asistenta de pe salvare i-a infipt greşit perfuzia şi copilul s-a umflat ca un balon.


DRUMUL ERORILOR. A ajuns la timp la spital. Medicii din Iaşi, văzănd-o pe Aurelia, şi-au pus măinile in cap. "Am auzit o discuţie intre doctori pe hol. Unul dintre ei se intreba: «Ce au vrut ăştia de la Bacău să facă? Au internat-o cu fundul şi au controlat-o la cap?!»", rememorează mama. Doctorii ii repetau să se aştepte ca de la o zi la alta să işi ingroape fetiţa. Dar nu a fost aşa. După o lună şi jumătate de comă, fata s-a trezit. Era chiar Noaptea de Inviere, iar speranţele mamei s-au ridicat la cer. Nu avea să ştie pe atunci că fiica ei nu va putea să meargă, să vorbească sau să găndească ca toţi ceilalţi. Avea să afle mai apoi, la Spitalul de Recuperare. Dar mama nu s-a lăsat şi a inceput lungul drum la doctori. "Din 21 de ani, căţi au trecut de atunci, jumătate i-am petrecut prin spitale", zice mama, fără nici o urmă de văicăreală in glas. Â


VIEŢI CHINUITE. Necazurile femeii nu aveau să se oprească niciodată. Pe măsură ce fata creştea şi ea imbătrănea, ii era din ce in ce mai greu să o mute pe copilă de pe pat in scaunul cu rotile. Acum căţiva ani, incercănd s-o ridice pe fată, nu a mai băgat de seamă că nu mai e in puteri, şi oasele i-au cedat. A suferit o fractură in zona cervicală. Nu a plăns pentru durerile ei, ci pentru că nu mai era nimeni care să aibă grijă de fată. Soţul ei e plecat de 20 de ani in Ucraina, şi singurul ajutor pe care il dă sunt banii, cam 4 milioane, pe care ii trimite lunar prin poştă. Maria s-a insănătoşit şi, deşi ii cedase o dată coloana vertebrală, nu s-a oprit să-şi ridice zilnic fata care ajunsese la 20 de ani. Şi nu după mult timp a suferit un alt necaz. Hernie de disc.


După atăţia ani de chin, pare că norocul ii va surăde pentru prima dată. A trimis dosarul copilei in China şi doctorii de acolo i-au spus că, in urma unui transplant de celule stem, care se face numai la ei, starea de sănătate a fetei se poate ameliora pentru prima dată. Dar pentru asta are nevoie de ajutorul nostru.


O mănă de ajutor pentru Aurelia

Visul Mariei Bodolică de a ajunge in China pentru a-şi opera fata o costă o avere pe care nu ar reuşi să o străngă nici in alţi 20 de ani. 25.000 de euro ar trebui să aibă pănă in 2008, iar femeia trăieşte cu aproximativ 200 de euro pe lună. Singura speranţă a Mariei şi a Aureliei stă in noi. Cei care vor să doneze o pot face in următoarele conturi bancare, deschise la Banca Comercială Romănă Bacău, pe numele Bodolică Maria, cod IBAN RO 22RNCB 0279030699260003(EURO), RO49RNCB 0279030699260002(RON), RO92RNCB 0279030699260004(USD).
Pentru mai multe amănunte, puteţi să o contactaţi pe mamă la numărul de telefon
0740. 04.00.67.



×
Subiecte în articol: pagina de suflete