x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Copilărie de chin

Copilărie de chin

de Andreea Sminchise    |    02 Iun 2007   •   00:00
Copilărie de chin

Lacrimi de frustrare şi de neputinţă. Helene Bădicu nu şi le poate stăpăni. Are acasă doi copii bolnavi cărora nu are ce să le pună pe masă. Nu ştie către cine să mai strige, incotro s-o mai apuce.

Dragostea pentru copiii ei nu o lasă să cedeze. De nouă ani, femeia işi petrece timpul intre Buzău şi Bucureşti. "Dacă m-aş lupta pentru mine, poate n-ar fi aşa de greu. Dar lupt pentru el, pentru băieţelul meu care nu are nici o şansă de recuperare", ne spune cu lacrimi in ochi.

CHIN. Adrian a venit pe lume in noiembrie 1997. A fost un copil dorit şi aşteptat. Părinţii şi sora lui numărau zilele pănă cănd micuţul avea să le umple vieţile cu zămbetul şi gănguritul lui. Un incident neaşteptat avea să provoace insă o dramă. "Cu două săptămăni inainte de cezariana programată am mers la medic pentru o ecografie. Medicul mi-a făcut şi un control ginecologic, in urma căruia s-a pornit o hemoragie. Practic,mi-a indus un travaliu forţat. Băieţelul meu a venit pe lume foarte greu, chinuit", işi aminteşte mama. La 6 luni, Adrian a inceput să se simtă rău. "Doctorii au spus că are anemie şi i-au făcut transfuzii de sănge. In urma lor s-a ales cu o hepatită cronică...", spune Helene Bădicu. Apoi, micuţul a inceput să facă convulsii febrile. In primul an de viaţă a făcut aproape 30 de astfel de crize. Devenise agitat şi agresiv. Diagnosticul a fost necruţător - intărziere mintală, hipoacuzie bilaterală şi rahitism la genunchi. "Adrian nu va putea fi niciodată un băiat normal", spune printre suspine Helene Bădicu. La ultimul control pe care femeia i l-a făcut la Buzău, o doctoriţă a observat pe capul băiatului o umflătură. "E un semn pe care il are din naştere. Nici un medic nu şi-a pus vreodată problema că ar putea fi ceva in neregulă cu acea umflătură, aşa că nici eu nu mi-am făcut griji", povesteşte Helene. "In urma testelor mi-au spus că băiatul meu are o tumoare la cap şi multe leziuni de la naştere. A fost o lovitură cruntă...", spune mama şi lacrimile ii inundă din nou ochii.

A DOUA LOVITURĂ. In urmă cu cinci ani, Georgiana, fiica cea mare a soţilor Bădicu, se juca cu frăţiorul ei in curte. La un moment dat, acesta s-a tăiat la un deget şi, pentru că plăngea, fata i-a sărutat degetul rănit. Gestul a costat-o insă sănătatea. Acum, Georgiana suferă de aceeaşi boală ca şi fratele ei - hepatită cronică VHB. Trebuie să ţină regim permanent şi să ia Interferon. E elevă de liceu şi işi doreşte să fie la fel ca toate celelalte fete. Din cauza sărăciei in care se zbat insă părinţii ei, pentru Georgiana micile bucurii ale adolescenţei sunt imposibile. Veniturile familiei Bădicu nu depăşesc 900 lei. Cheltuielile gospodăriei, drumurile periodice la controale medicale in Bucureşti, regimul copiilor şi tot ceea ce ii trebuie Georgianei la şcoală ii lasă lună de lună cu datorii.


Redaţi-le zămbetul!

Copiii familiei Bădicu aşteaptă de la fiecare dintre noi un gest de omenie. Căţi dintre noi nu au acasă o hăinuţă pe care nu o mai poartă? O jucărie cu care cel mic nu se mai joacă? Ele pot insenina viaţa unor copii cu care soarta a fost prea crudă. Iar dacă vreţi să ii ajutaţi să işi continue tratamentul care ii ţine in viaţă, o puteţi face donănd o sumă căt de mică intr-unul din conturile deschise la BRD Sucursala Buzău pe numele mamei copiilor, Helene Bădicu:
  • Cont RON: RO36BRD100SV02680901000
  • Cont EURO: RO39BRD100SV14057151000
Pentru mai multe informaţii despre acest caz, familia Bădicu poate fi contactată la numărul de telefon 0746.582.814.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete bădicu