x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cosmetice minerale

Cosmetice minerale

de Gina Matei    |    01 Sep 2009   •   00:00
Cosmetice minerale
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Cosmeticele minerale sunt concepute special pentru persoanele cu un ten sensibil sau cu acnee. Totuşi, ele sunt recomandate şi persoanelor cu ten normal. De ce? Pentru că acestea nu conţin grăsimi, uleiuri, talc sau coloranţi artificiali, ci numai pigmenţi minerali naturali.



INGREDIENTE NATURALE
Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, recomandă utilizarea cosmeticelor minerale pentru că, spre deosebire de cele obişnuite, nu irită, nu schimbă pH-ul pielii, ci o protejează împotriva factorilor de mediu. Nu pătrund în piele şi previn astfel formarea de zone uscate sau grase pe faţă. Cosmeticele minerale conţin vitamine (A, D, E) şi oxid de zinc, calmează pielea iritată şi sunt rezistente la apă şi transpiraţie. Pot fi folosite şi după o microdermabraziune sau un tratament cu laser. Acestea pot fi aplicate şi la plajă, întrucât protejează împotriva razelor UVA şi UVB.

Dacă aceste motive nu sunt suficiente, specialistul nostru mai aduce un argument în favoarea acestora: cosmeticele de acest gen nu pot găzdui bacterii sau microbi. Prin urmare, riscul infectării este practic nul. În plus, ingredientele naturale nu încarcă tenul, iar acesta nu are de suferit în cazul în care ai omis să te demachiezi.

Toate aceste argumente te-au convins să-ţi achiziţionezi astfel de produse? În acest caz, ar trebui să ai în vedere câteva aspecte legate de modul de aplicare. Asta pentru că modul de aplicare este diferit de cel al fardurilor obişnuite. Astfel, nu se foloseşte fard alb sau negru în zona ochilor, rujul se va aplica doar cu pensula, iar pudra, cu o perie specială, prin răsucire. Dacă fardurile nu sunt aplicate cu atenţie, tenul poate rămâne pătat, cu urme inestetice.

Chiar dacă aceste produse cosmetice au o textură translucidă, au o putere mare de acoperire, iar acest lucru poate fi un dezavantaj dacă nu sunt folosite corect. Totodată, specialistul nostru precizează că machiajul mineral rezistă mai mult pe piele şi nu se întinde.

×
Subiecte în articol: recomandări