|
|
Cristaloterapia este indicata tuturor persoanelor care au un grad de receptivitate energetica mai mare de 80, ne spune specialistul Ana-Maria Iliescu. In functie de afectiune este aleasa si culoarea pietrei. De exemplu, pietrele rosii si cele negre au vibratie benefica pentru afectiunile coloanei vertebrale. Pietrele portocalii (jad, onix, sadonix) sunt benefice pentru zona genitala, a intestinului. Ele sunt recomandate in cazul infertilitatii si al fibroamelor. Culoarea galbena declanseaza miscarea care ar putea actiona asupra ficatului, fierii, pancreasului, splinei, duodenului, rinichilor, glandelor suprarenale.
Pietrele verzi (malahit) combinate cu cuartul roz, care este o culoare complementara, sunt indicate pentru zona toracica, inima, plamani, sani. Pietrele albastre (turcoaze) sunt indicate pentru zona gatului, a tiroidei. Fiecare piatra are o proprietate specifica. De exemplu, ametistele erau folosite de greci si romani pentru combaterea betiei. Cuartul purifica apa. Iar despre turcoaz se spune ca ne apara de vraji, de blesteme. Florile de mina purifica atmosfera.
|
EFECTE. O sedinta de cristaloterapie poate dura de la 20 la 90 de minute, iar efectele se vad dupa prima sedinta, dupa 5-6 sau mai multe sedinte, in functie de afectiune. Putem sa facem cristaloterapie si acasa. Dar trebuie sa avem grija sa curatam cristalele, pentru ca acestea sa nu trimita inapoi vibratiile absorbite. Ele se pot spala in apa curgatoare, cu dusul, se pot expune la soare, la luna, langa un CD cu muzica relaxanta.
|
Citește pe Antena3.ro