x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cristale vindecatoare

Cristale vindecatoare

28 Mar 2005   •   00:00


  • de LIANA HAINAROSIE
  • TERAPII ALTERNATIVE
  • Cristalele sunt unul dintre darurile facute de Dumnezeu omului pentru a-si restabili sanatatea, considera specialistul in cristaloterapie Ana-Maria Iliescu. Vantul, ploaia, soarele, luna, furtuna sunt vibratii energetice foarte puternice, care sunt inmagazinate in cristal. Atunci cand in sistemul nostru energetic s-a creat un dezechilibru, cristalele au capacitatea de a produce o miscare de o anumita frecventa care actioneaza pozitiv asupra centrului energetic afectat. Cristalul emite vibratii benefice si prin repetarea acestora se creeaza fenomenul de rezonanta, care are capacitatea de a vindeca. In cazul cristalului nu atat forma, cat mai ales culoarea este foarte importanta. Culoarea inseamna vibratie, frecventa. Iar frecventa vibratorie e diferita de la o culoare la alta, afirma cristaloterapeutul Ana-Maria Iliescu.

    Cristaloterapia este indicata tuturor persoanelor care au un grad de receptivitate energetica mai mare de 80, ne spune specialistul Ana-Maria Iliescu. In functie de afectiune este aleasa si culoarea pietrei. De exemplu, pietrele rosii si cele negre au vibratie benefica pentru afectiunile coloanei vertebrale. Pietrele portocalii (jad, onix, sadonix) sunt benefice pentru zona genitala, a intestinului. Ele sunt recomandate in cazul infertilitatii si al fibroamelor. Culoarea galbena declanseaza miscarea care ar putea actiona asupra ficatului, fierii, pancreasului, splinei, duodenului, rinichilor, glandelor suprarenale.

    Pietrele verzi (malahit) combinate cu cuartul roz, care este o culoare complementara, sunt indicate pentru zona toracica, inima, plamani, sani. Pietrele albastre (turcoaze) sunt indicate pentru zona gatului, a tiroidei. Fiecare piatra are o proprietate specifica. De exemplu, ametistele erau folosite de greci si romani pentru combaterea betiei. Cuartul purifica apa. Iar despre turcoaz se spune ca ne apara de vraji, de blesteme. Florile de mina purifica atmosfera.

    EFECTE. O sedinta de cristaloterapie poate dura de la 20 la 90 de minute, iar efectele se vad dupa prima sedinta, dupa 5-6 sau mai multe sedinte, in functie de afectiune. Putem sa facem cristaloterapie si acasa. Dar trebuie sa avem grija sa curatam cristalele, pentru ca acestea sa nu trimita inapoi vibratiile absorbite. Ele se pot spala in apa curgatoare, cu dusul, se pot expune la soare, la luna, langa un CD cu muzica relaxanta.

    ×