x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Criză sanitară în Asia. Zeci de copii au murit din cauza unor siropuri de tuse

Criză sanitară în Asia. Zeci de copii au murit din cauza unor siropuri de tuse

15 Oct 2022   •   15:35
Criză sanitară în Asia. Zeci de copii au murit din cauza unor siropuri de tuse

Circa 70 de copii au murit în Gambia ca urmare a unor afecțiuni renale, despre care se crede că ar fi survenit din cauza unor siropuri de tuse fabricate în India, scrie Reuters.

Președintele Gambiei, Adama Barrow, a prezentat situația în cadrul unei reuniuni de urgență pe care a convocat-o pentru a discuta despre această criză.

Totodată, și Indonezia investighează decesele a 20 de copii. Autoritățile de la Jakarta au anunțat, sâmbătă, că au interzis ingredientele folosite în siropurile de tuse.

Autoritatea de reglementare a alimentelor și medicamentelor BPOM a anunțat că investighează posibilitatea ca substanțele dietilenglicol și etilenglicol, să fi contaminat alte materiale care sunt folosite ca solvenți. Acestea au fost interzise în toate siropurile medicinale pentru copii și adulți. 

Gambia și India investighează decesele cauzate de leziuni renale acute în țara din vestul Africii, despre care se crede că ar avea legătură cu siropurile pentru tuse produse de o compania Maiden Pharmaceuticals Ltd. din New Delhi.

OMS a emis o alertă și a recomandat retragerea de pe piață a 4 medicamente fabricare de producătorul indian, respectiv Promethazine Soluţie Orală, siropurile de tuse pentru copii Kofexmalin şi Makoff, şi siropul pentru răceală şi gripă Magrip N Cold, ca urmare a unor niveluri mari de dietilen glicol şi etilen glicol, substanţe  care pot  provoca insuficiență renală acută.

Cele două substanțe sunt folosite și în antigel și lichid de frână la autovehicule. Dar în industria farma sunt o variantă mai ieftină la glicerină. 

 

×
Subiecte în articol: sirop de tuse asia india gambia indonezia