x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cseke Attila ameninţă directorii de spitale

Cseke Attila ameninţă directorii de spitale

de Steluta Indrei    |    05 Apr 2011   •   15:01

Ministerul Snatatii a solicitat Casei Nationale de Asigurari de Sanatate o situatie privind derularea Programului national de oncologie. Ministrul Cseke Attila a mai cerut directiilor de sanatate publica sa verifice modul in care sunt asigurate medicamentele oncologice injectabile la nivelul unitatilor sanitare din Programul national de oncologie. Solicitarile vin in contextul in care de la 1 aprilie 2011 medicamentele oncologice injectabile vor fi eliberate numai prin farmaciile cu circuit inchis din cadrul unitatilor sanitare aflate in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate.

Pana la data de 11 aprilie 2011, managerii unitatilor sanitare aflate în subordinea Ministerului Sanatatii trebuie sa prezinte solutiile identificate pentru asigurarea necesarului de medicamente oncologice injectabile.

“Este grav daca managerii unitatilor sanitare prin care se deruleaza Programul national de oncologie nu au demarat la timp licitatiile privind achizitia medicamentelor oncologice injectabile, desi cunosteau inca de la sfarsitul anului trecut faptul ca aceste medicamente se vor elibera in circuit inchis, prin farmaciile spitalelor si, cel putin in cazul celor care nu sunt in coordonare, vom lua masuri dintre cele mai dure”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Programului national de oncologie se desfasoara prin 90 de unitati sanitare care au contracte cu casele de asigurari de sanatate. In cadrul acestui program, aproximativ 98.000 de pacienti cu boli oncologice primesc tratament gratuit.

×