x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum să eviţi mâncatul emoţional

Cum să eviţi mâncatul emoţional

07 Mai 2012   •   06:56
Cum să eviţi mâncatul emoţional
Foarte multe persoane apeleaza la mancare atunci cand sunt stresate, prin mancatul emotional evitand insa rezolvarea problemelor, scrie Huffington Post.
Este bine sa va intrebati "Imi este intr-adevar foame?" inainte de a manca pe fond emotional. Foamea fizica este diferita de cea emotionala, astfel ca, daca pofta trece dupa cateva momente inseamna ca masa trebuie sa mai astepte.
Este indicat ca atunci cand va este intr-adevar foame sa luati o gustare sanatoasa, cum ar fi un sandwich cu unt de arahide si banane sau iaurt cu cereale. Combinatia intre carbohidrati sanatosi, grasimi si proteine ajuta la potolirea foamei si si relaxeaza. Si gustarile formate din legume crude, cum ar fi morcovi sau telina, diminueaza stresul.
Atunci cand vi se face pofta de ceva dulce, ganditi-va la altceva, sau cititi ziarul preferat sau ascultati muzica. Cu ajutorul lucrurilor care va provoaca placere o sa uitati de pofte. Daca aveti dulciuri in bucatarie, uitati de ele, pentru ca la cea mai mica doza de stres veti ajunge sa le mancati.
Exercitiile fizice sunt foarte importante pentru ca pot combate stresul si poftele. Miscarea in mod regulat si somnul odihnitor ajuta sa nu apara stari de oboseala si nervozitate.

×