x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum să reduci riscul de obezitate dacă lucrezi tot timpul la birou

Cum să reduci riscul de obezitate dacă lucrezi tot timpul la birou

09 Iun 2015   •   16:54
Cum să reduci riscul de obezitate dacă lucrezi tot timpul la birou
Sursa foto: Comstock/Getty Images

Persoanele care lucrează zilnic la birou ar trebui să se ridice şi să se plimbe sau să stea în picioare cel puţin un sfert din timpul de lucru, pentru a reduce riscul de obezitate, boli cardiovasculare şi cancer, recomandă experţi din domeniul sănătăţii.

'Lucrătorii care desfăşoară activităţi de birou trebuie să stea în picioare cel puţin două ore în tipul programului de lucru', este sfatul unui grup de experţi care a realizat un studiu pe această temă pentru o agenţie guvernamentală britanică din domeniul sănătăţii, relatează DPA.

Această normă ar trebui eventual să fie extinsă la patru ore pe zi, întrerupând perioadele prelungite de stat pe scaun prin utilizarea de birouri adaptate pentru lucrul în picioare şi şezând şi cu plimbări regulate, conform recomandărilor incluse în studiul publicat marţi în British Journal of Sports Medicine.

Studiul a analizat datele epidemiologice internaţionale şi programele de intervenţie pentru sănătate arătând că un număr tot mai mare de cercetări leagă perioadele prelungite petrecute pe scaun la birou de riscul crescut de moarte prematură sau de îmbolnăvire cu o formă grea de boală.

Mai mult, experţii recomandă angajatorilor să-i avertizeze pe angajaţi în legătură cu riscurile pe care le reprezintă pentru sănătate lucrul prelungit în poziţia aşezat, să încurajeze o mai bună nutriţie şi reducerea stresului şi consumului de alcool şi tutun.

×
Subiecte în articol: obezitate combaterea obezitatii