x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum tratezi răcelile. Simptomele otitei și faringitei

Cum tratezi răcelile. Simptomele otitei și faringitei

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2024   •   21:45
Cum tratezi răcelile. Simptomele otitei și faringitei

Inflamația gâtului, faringita sau otita sunt simptome care apar mai ales în anotimpul rece dar există și situații când se manifestă în timpul verii.

Cristian Soreanu, medic ORL, a fost invitatul medicului chirurg Mihail Pautov, în episodul 15, din sezonul 6, la MediCOOL. Acesa explică de ce se dezvoltă inflamația la nivelul gâtului și cum pot fi tratate

Răceli

În cazul unei răceli, primul simptom este de obicei inflamația gâtului, care devine roșu și doare, fapt ce îngreunează consumul alimentelor. Totodată, poate să apară și tusea. 

Gâtul și amigdalele sunt situate pe margini și se înroșesc dacă intră un virus în zona respectivă. Acesta se instalează sub mucoasa din interior și începe să inflameze țesuturile. În momentul în care începe să inflameze zona, apare și durerea.

Cum se tratează răceala
Pentru început, se recomandă ameliorarea inflamației din zona afectată. Este indicat să oprești virusul care intră în gât să inflameze mucoasa și să-i stopezi dezvoltarea, mai exact multiplicarea. Atunci medicul recomandă administrarea pastilelor și siropurilor.

Dacă te întrebi cum se tratează inflamația cauzată de răceală, ia în considerare că în aceste circumstanțe te poți confrunta cu otită. Otita se manifestă prin simptome, precum: dureri la nivelul urechilor, inflamație în gât și secreții nazale abundente.

De obicei, otitele se dezvoltă când ai secreții nazale abundente. Acestea intră pe un canal aflat în spatele urechii și ajung în spatele timpanului. În momentul acela, apare durerea. Se poate instala o otită medie, mai exact în zona urechii medii. Pentru a o trata în mod eficient, se recomandă extragerea excesului de secreții nazale.

Ceai

Ceaiul ameliorează durerea în gât provocată de răceală. Când vrei să știi cum se tratează inflamația cauzată de răceală,  se recomandă să bei o cantitate cât mai mare lichide. Este indicat să menții un nivel optim de hidratare. Ceaiul ajută foarte mult dacă îl bei la o temperatură potrivită. Evită să-l consumi foarte rece sau foarte fierbinte deoarece poate irita mai mult gâtul. Unele plante medicinale folosite pentru prepararea ceaiului pot fi foarte eficiente deoarece includ vitamine și accelerează vindecarea.

Lămâie

Dacă adaugi o felie de lămâie în ceai poate ajuta la atenuarea simptomelor cauzate de răceală. Aceasta conține vitamina C, care poate întări sistemul imunitar. Astfel, organismul poate deveni mai rezistent la efectele dăunătoare ale microbilor.

,,Vitamina C ne ajută să creștem imunitatea.”, spune Cristian Soreanu. medic ORL.

Lapte

Laptele contribuie la combaterea răcelii dar nu este unicul tratament împotriva acestei boli. Acesta sprijină corpul cu scopul de a întări imunitatea din locul afectat de microb. Dacă vrei să știi cum se tratează inflamația cauzată de răceală, gândește-te că laptele oferă nutrienți și te ajută deoarece îl bei la o temperatură puțin mai ridicată decât cea a corpului.

×
Subiecte în articol: raceala faringită otita