x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate De unde îşi procură tratamentele bolnavii cu afecţiuni oncologice

De unde îşi procură tratamentele bolnavii cu afecţiuni oncologice

04 Apr 2011   •   18:08

Potrivit unui comunicat al Casei Nationala de Asigurari de Sanatate, începand cu 1 aprilie  2011, medicamentele specifice pentru tratamentul bolnavilor cu afectiuni oncologice inclusi în Programul National de oncologie se elibereaza astfel:

a) prin farmaciile cu circuit deschis aflate în relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate, pentru formele farmaceutice cu administrare orala;

b) prin farmaciile cu circuit închis din structura unitatilor sanitare aflate în relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate, pentru formele farmaceutice injectabile.

In comunicatul CNAS se mai precizeaza ca “schimbarile realizate în derularea programului sunt justificate de preocuparea permanenta a autoritatilor pentru asigurarea accesului la terapii în conditii de maxima siguranta si de calitate a serviciilor oferite”.  Astfel, cea mai mare parte a medicatiei oncologice injectabile  necesita conditii speciale de transport, depozitare si manipulare fiind adesea sensibila la temperatura si expunerea la lumina. Mai mult administrarea ei presupune conditii speciale asigurate si decontate de CNAS /CAS prin spitalizarea de zi, se spune in comunicatul CNAS.

 

×