x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Demachiante naturale

Demachiante naturale

de Liana Hainarosie    |    23 Aug 2005   •   00:00
Demachiante naturale
COSMETICA
Ceaiuri, fructe... Nu este vorba despre un regim de slabit, ci reprezinta reteta pentru a ne curata tenul de impuritati. Galbenelele, coada-soricelului si musetelul sunt plante din care obtinem ceaiuri benefice ingrijirii tenului in profunzime, cu efect antiseptic si antimicrobian. Aburii din aceste plante ajuta toate tipurile de ten. Putem folosi fie o singura planta, fie le putem combina. "La o cana de 200 ml de apa se pun doua lingurite si jumatate de planta. Dupa ce apa a dat in fiert si s-au adaugat plantele, ne aplecam deasupra recipientului in care a fiert apa, cu un prosop pe cap, si ramanem in aceasta pozitie, astfel incat aburii sa poata intra in piele, aproximativ 5 minute", ne sfatuieste dr. Gabriela Papazian-Urdareanu, medic primar, specialist in fitoterapie, acupunctura si homeopatie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie.

Pelin si salvie


Tenul se poate curata zilnic cu infuzie din doua lingurite de plante la o cana, peste care se asaza o farfurie timp de 7-8 minute, dupa ce apa a fiert. Cu un tampon de vata imbibat in aceasta infuzie se curata fata. Daca tenul este acneic, atunci, pe langa musetel, coada-soricelului si galbenele, putem adauga pelin si salvie.

Struguri, lamaie


Atat pentru inlaturarea impuritatilor de pe fata, cat si pentru hidratare si mentinerea elasticitatii, sucul de struguri este excelent. Cu acesta se fac lotionari ale fetei si se lasa sa actioneze 10 minute, dupa care fata se spala cu apa calduta. Timp de doua saptamani se vor face lotionari zilnice, apoi - o data la doua zile, recomanda dr. Gabriela Papazian-Urdareanu. Sucul altui fruct - lamaia - , imbibat intr-un tampon de vata, tine foarte bine locul laptelui demachiant. Cu acest suc se sterge fata, se lasa sa actioneze 10-15 minute, apoi tenul se spala cu apa calduta. De asemenea, lamaia este utila si cand avem puncte negre sau pori dilatati, ne spune medicul.

Si piersicile au proprietatea de a curata tenul. In plus, piersicile sunt bogate in antioxidanti, contribuind la incetinirea procesului de imbatranire a pielii. Piersicile se aplica sub forma de felii, fie direct pe fata, timp de 5 minute, fie prin frictionare zilnica a tenului. Am fi nedrepti daca din sirul demachiantelor naturale am omite castravetele. El este un bun degresant, contribuind si la mentinerea elasticitatii pielii. Cu sucul de castravete se fac lotionari zilnice ale tenului.

×