x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Directorul Spitalului Floreasca a fost demis, "pentru incapacitate managerială"! Are legătură cu noua secţie de arşi

Directorul Spitalului Floreasca a fost demis, "pentru incapacitate managerială"! Are legătură cu noua secţie de arşi

21 Apr 2016   •   11:50
Directorul Spitalului Floreasca a fost demis, "pentru incapacitate managerială"! Are legătură cu noua secţie de arşi

Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Nicuşor Louchi, a fost demis "pentru incapacitate managerială", a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, care s-a deplasat la această unitate sanitară pentru a verifica dacă secţia specială pentru arşi grav este funcţională.


"Am venit să verific personal ceea ce se anunţase ieri. Este absolut revoltător faptul că nici în acest moment, dacă Doamne fereşte se întâmplă o nenorocire în Bucureşti sau în ţară, acest bloc nu funcţionează la întreaga lui capacitate. Sunt banii bucureştenilor, sunt banii românilor, românii nu acceptă să se facă afirmaţii care nu corespund cu realitatea. Nu am venit să tai panglici şi nu cred că acesta este scopul de a anunţa triumfalist realizări. Sunt lucruri normale, investiţii pe care românii le fac din banii lor bani faţă de care suntem responsabili. Barocamera nu funcţionează nici în acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul instituţiei", a spus ministrul.

El a adăugat că funcţia de manager va fi ocupată de directorul medical Sorin Păun.

"Din acest moment, domnul director medical Păun preia conducerea. Îmi va transmite în cel mai scurt timp când va fi funcţional acest bloc în totalitate. Ministerul Sănătăţii a făcut mari eforturi în ultima vreme prin prisma personalului, fiindcă asta a fost principala problemă - lipsa personalului, asta s-a spus. În paralel, era, sigur, problema unor aparate. Prin programul de la Bancă Mondială am reuşit să trimitem oameni la specializare în Franţa", a completat demnitarul.

O altă neregulă constatată joi de ministru la Spitalul Floreasca a fost aceea că personalul angajat al unităţii speciale de arşi grav nu era la serviciu.

"Am constatat că nici dintre cei care ar fi trebuit să fie astăzi la serviciu, sub un pretext stupid cred, nu sunt. Mi se pare absolut inadmisibil. Cred că avem o responsabilitate faţă de concetăţenii noştri, cred că afirmaţiile neadevărate trebuie urgent retractate. În cel mai scurt timp, această mare investiţie să poată să fie funcţională", a declarat ministrul.

Patriciu Achimaş Cadariu a precizat că i s-au dat "explicaţii abracadabrante". "Cred că am avut multă răbdare şi am aşteptat până în aprilie. Eu am dat un termen. În decembrie, dădeam un termen de trei luni. Cred că este luna aprilie, luna a patra. Chiar cred că nu am forţat pe nimeni să facă imposibilul. Aşa mi s-a spus atunci că în trei luni poate să fie rezolvată problema", a declarat ministrul Sănătăţii.

Spitalul de Urgenţă Floreasca anunţa miercuri într-un comunicat remis presei că unitatea pilot specializată în tratamentul pacienţilor arşi grav a devenit operaţională "la nivelul standardelor impuse de exigenţele internaţionale".

"Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti anunţă faptul că, în conformitate cu Programul Naţional de Îngrijire a Pacienţilor Arşi Grav, unitatea pilot specializată în tratamentul acestor pacienţi din cadrul spitalului nostru devine operaţională la nivelul standardelor impuse de exigenţele internaţionale, beneficiind şi de cunoştinţele şi abilităţile dobândite de personalul medical instruit în centre de elită din Franţa (Paris, Bordeaux, Lille). Unitatea de Îngrijire a Pacienţilor Arşi Grav beneficiază şi de facilităţi de tratament prin terapie hiperbară atunci când pacienţii au această indicaţie de excepţie", se arăta în comunicatul de presă.

Sursa: AGERPRES

×