x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Dr. Ioana Mihalache ('Marie Curie'): Starea majorităţii copiilor din Argeş e uşor ameliorată, însă în cazul unui copil starea s-a agravat

Dr. Ioana Mihalache ('Marie Curie'): Starea majorităţii copiilor din Argeş e uşor ameliorată, însă în cazul unui copil starea s-a agravat

12 Feb 2016   •   15:00
Dr. Ioana Mihalache ('Marie Curie'): Starea majorităţii copiilor din Argeş e uşor ameliorată, însă în cazul unui copil starea s-a agravat
Sursa foto: Dr. Ioana Mihalache/ Foto: MedLife

Starea de sănătate a majorităţii copiilor veniţi din Argeş şi internaţi la Spitalul "Marie Curie" este uşor ameliorată faţă de ziua anterioară, însă în cazul unui copil starea s-a agravat şi a necesitat dializă peritoneală, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, medicul nefrolog Ioana Mihalache.

"Faţă de ziua de ieri, majoritatea micuţilor sunt uşor amelioraţi, unii staţionari, unul - agravat, motiv pentru care astăzi i se va pune cateter pentru dializă peritoneală. Va începe şi el dializa", a spus medicul.

Ioana Mihalache a afirmat că, în prezent, sunt dializaţi opt copii, la care se va adăuga încă unul în cursul zilei de vineri.

"În momentul de faţă sunt dializaţi patru copii în ATI şi alţi patru pe secţia de nefrologie. Sunt opt copii dializaţi, la care se adăugă acest copil care va merge să i se monteze cateterul. Astfel vor fi 9 dializaţi şi doi nedializaţi", a explicat nefrologul.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Victor Strâmbu a declarat joi că nu este vorba despre un focar epidemic în cazul copiilor din judeţul Argeş diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic, internaţi la Spitalul 'Marie Curie' şi la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş'.

Sursa: Agerpres  

×