x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Duminica, Rezidentiat 2011

Duminica, Rezidentiat 2011

18 Noi 2011   •   14:18

Ministerul Sanatatii organizeaza in data de 20 noiembrie 2011 concursul de rezidentiat.

Spre deosebire de anii trecuti, acesta se va desfasura, descentralizat, in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Tg. Mures si Timisoara.

In sesiunea din 2011, s-au inscris la concurs 5.025 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie care vor concura pe un numar de 3.810 locuri si posturi, dintre care 2998 locuri si 812 posturi. Dintre cele 2.998 locuri in rezidentiat scoase la concurs, un numar de 2.600 locuri sunt pentru medicina, 290 locuri pentru medicina dentara si 108 pentru farmacie.

Cei mai multi candidati au optat pentru a sustine concursul in centrele din Bucuresti (1773), Cluj Napoca (821) si Iasi (770). Restul candidatilor au optat pentru Timisoara (601), Craiova (552), Tg. Mures (508).

In premiera, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematica comuna si respectand o metodologie unica, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Ministrul Sanatatii, RITLI Ladislau a declarat ca, anul acesta, Ministerul Sanatatii va pune accent pe pregatirea medicilor in specialitatile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, in principal, pentru medicina de urgenta, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinica, specialitati unde nu exista in prezent o acoperire suficienta cu personal calificat.

Concursul se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore.

Ocuparea locurilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pe centru universitar pentru fiecare domeniu. Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.

Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidati inscrisi sau posturile pentru care candidatii nu au obtinut punctajul minim de promovare, nu se vor putea alege de alti candidati.

×