x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Sfaturi pentru a preveni durerile de spate în timpul somnului

Sfaturi pentru a preveni durerile de spate în timpul somnului

07 Mar 2023   •   14:08
Sfaturi pentru a preveni durerile de spate în timpul somnului
Sursa foto: Pexels

Durerea de spate este una din cele mai frecvente tipuri de durere raportat în întreaga lume. 8 din 10 persoane se plâng de dureri de spate pe parcursul vieții. Sunt diverși factori ce contribuie la durerea de spate, însă și modul în care dormi, sau salteaua patului pot fi cauze.

Durerea te poate ține treaz noaptea, te poate împiedica să te bucuri de somn profund și să ai energie pe parcursul zilei. Însă există soluții care să te ajute să previi durerea de spate în timpul somnului, fie prin a alege o saltea pat 160x200 sau altă dimensiune optimă, fie prin a elimina posturile incorecte.

Ce cauzează durerea de spate

Adesea principala cauză a durerilor de spate este postura proastă în care o persoană stă fie la locul de muncă ziua, fie noaptea în timpul somnului. Pe timpul somnului discurile coloanei vertebrale se rehidratează, iar postura proastă împiedică acest proces. Poziția proastă poate pune mușchii în poziții incomode care pot provoca iritații și disconfort pe o perioadă prelungită de timp, ceea ce contribuie la dureri. Indiferent de dimensiunea saltelei pe care dormi, fie că e vorba de o saltea 140x200, de una de dimensiune mai mare, sau mai mică, expunerea prelungită la o postură greșită tinde să fie vinovată de durerile de spate ulterioare.

Salteaua și durerile de spate

Când vine vorba de alegerea saltelei potrivite, este important să obții suportul corect pentru coloana vertebrală. Persoanele care suferă de dureri de spate, de obicei dorm pe o saltea cu fermitate nepotrivită. Dacă alegi saltele pat 180x200 sau in alte dimensiune de fermitate prea mare, vei resimți presiune și disconfort în anumite zone. În același timp o saltea prea moale nu va oferi suport pentru zonele care au nevoie, permițând coloanei vertebrale să stea în poziții proaste și nesănătoase pentru mult timp. Majoritatea persoanelor pentru a merge la sigur optează pentru o saltea cu spumă cu memorie, care sprijină acolo unde este nevoie și permite adaptarea corpului unde este necesar. Dar testează o saltea înainte de a o achiziționa pentru a verifica dacă sprijină corect și cum ai tu nevoie.

Prevenirea durerilor de spate

Pentru a preveni durerile de spate este esențial să ai grijă la postură. Dacă dormi pe o parte asigură-te că spațiul dintre umăr, gât și cap este umplut cu o pernă, încât coloana vertebrală și gâtul să rămână bine aliniate. Imaginează-ți că în acest mod gâtul rămâne aliniat cu restul coloanei vertebrale, la fel ca atunci când stai în picioare.

Dacă ai petrecut toată ziua așezat, fă câteva mișcări de întindere, pentru a detensiona mușchii și totodată a îi întări. Orice exercițiu care întărește trunchiul ajută la prevenirea durerilor de spate, așa că ia în considerare mișcarea regulat.

 

×
Subiecte în articol: dureri de spate somn