x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Epilarea şi riscul de infecţii

Epilarea şi riscul de infecţii

de Magda Marincovici    |    20 Mar 2013   •   20:22
Epilarea şi riscul de infecţii

Ceara sau lama folosită pentru îndepărtarea părului din zona inghinală traumatizează pielea, sensibilizând-o la unele virusuri, demonstrează un studiu publicat în British Medical Journal. Acest risc persistă şi în cazul epilării parţiale şi cu atât mai mult în cazul epilării totale. Cercetătorii francezi au ajuns la această concluzie analizând 30 de pacienţi trataţi într-o clinică pentru virusul molluscum contagiosum. Toţi au dobândit virusul după o epilare pubiană. 24 dintre pacienţi erau bărbaţi. De altfel, cercetătorii subliniază că, la ora actuală, este la modă epilarea pubiană la bărbaţi.
Molluscum contagiosum este un virus foarte contagios care se transmite prin contactul direct cu pielea unei persoane contaminate. De asemenea, mai pote fi luat prin folosirea unei mănuşi de baie sau a unui prosop infectat.
Infecţia se manifestă sub forma unor umflături roşii în zona epilată, fără simptome specifice. În aceste condiţii, există riscul infectării, al leziunilor şi cicatricelor. Mai grav este că aceste leziuni sporesc riscul infecţiilor minore cum ar fi verucile genitale. 

×