x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate "Eu cred in minuni!"

"Eu cred in minuni!"

de Carmen Preotesoiu    |    28 Iul 2007   •   00:00
"Eu cred in minuni!"

E doar o tănără de 22 de ani. Cu speranţe, cu vise, cu dorinţe. Vrea să se indrăgostească, să aibă copii, să trăiască alături de cei dragi. Boala, leucemie limfoblastică, ii mătură rănd pe rănd bucuriile şi-i pune lacrimi in priviri.


Georgeta Andreea a luat-o acum pe un drum presărat cu spini, cu lacrimi şi cu suferinţă. La 22 de ani, tinereţea ei este ingropată intr-o cameră de spital. A trebuit să uite de facultate, de plimbările lungi prin parc, de drumeţiile de munte… Acum oboseşte atăt de rău... Picioarele parcă i se impietresc, iar inima ii spune printre suspine: "Nu mai pot…".


CA UN TRĂSNET… Ţine minte cum, in urmă cu doi ani, o răceală puternică i-a umflat amigdalele, trăntind-o la pat. Medicii de la Spitalul Judeţean Piteşti, in urma analizelor făcute, i-au redat speranţa că nimic grav nu i s-a intămplat şi au trimis-o acasă. Liniştea din sufletul Andreei a durat puţin. După nici o lună, fata abia dacă se mai ţinea pe picioare. Oboseala nu-i mai dădea pace. Un pas să fi făcut incercănd să urce scările blocului sau ale facultăţii şi trupul ei se simţea din ce in ce mai firav. Se apropia Crăciunul. In mintea fetei răsunau colinde. Pe străzi mirosea a sărbătoare. Nici prin gănd nu i-ar fi trecut că şi in anul acela, ca in fiecare an de altfel, nu va fi acasă impreună cu familia, frămăntănd la cozonaci nici impodobind bradul. Analizele la sănge pe care şi le-a făcut la sugestia medicului de familie i-au ridicat multe semne de intrebare. Certitudinea diagnosticului a venit de la doctorii Spitalului Universitar de Urgenţă din Capitală: "Leucemie acută limfoblastică T".


150.000 DE EURO… O VIAŢĂ. Două luni a fost internată in spital la secţia de Hematologie. "Şi Crăciunul şi Revelionul le-am petrecut făcănd chimioterapie. In spital. Simţeam cum mă transform, cum devin altă persoană. Mi-a căzut părul de la curele cu citostatice. Dar nu mi-a păsat. Tot ce imi doream şi imi doresc este să mă fac bine", spune Andreea cu hotărăre. Şi, pentru o scurtă perioadă, chiar a crezut că Dumnezeu a infăptuit o minune: că s-a făcut bine. Un an şi patru luni. In toată această perioadă Andreea a simţit iar gustul libertăţii. A unei vieţi trăite in afara tratamentelor, a medicamentelor, a bolii. Atăt a durat bucuria. Ca imediat să-i reapară stările iniţiale de moleşeală. In urma analizelor făcute, medicii au constatat că boala revenise. Se instalase iar in trupul şi in inima ei atăt de fericită şi de recunoscătoare pentru clipele de linişte pe care le-a avut. "Medicul hematolog mi-a recomandat să fac transplant alogen de celule stem", spune Andreea cu vocea strangulată. In lipsa donatorului de măduvă osoasă, tănăra de 22 de ani este condamnată la o lungă aşteptare.


"Acest transplant se poate face numai dacă am fraţi sau donatori compatibili 100%. Se poate realiza şi cu părinţi care sunt 50% compatibili, dar, din nefericire, tatăl meu a decedat in anul 2003, iar mama a avut hepatita A. Fraţi, din păcate, nu am", se tănguie Andreea. Şi ridică din umeri. Ce ar putea să facă, cănd medicii de la clinica din Italia, pe care i-a contactat in vederea realizării transplantului, i-au spus că intervenţia chirurgicală impreună cu donatorul găsit de medici costă 150.000 de euro? "Această sumă este enormă pentru mine. De aceea am apelat la sprijinul dumneavoastră pentru a mă ajuta. Cu orice sumă… Indiferent de mică". Sunt cuvintele Andreei. Sfioase şi rugătoare. Are nevoie de noi mai mult decăt oricum. Ştie că vrea să se indrăgostească, să iubească, să lupte cu viaţa pănă la capăt. Să o ajutăm să-şi indeplinească visele!


Să fim alături de ea!

Andreea Georgeta Dinescu nu şi-a pierdut speranţa. Luptă cu boala şi cu stările dure, de frică, care o chinuiesc căteodată. Continuă tratamentul in spital, se vede cu prietenii care i-au fost aproape mereu, crede in Dumnezeu şi in şansa vindecării. Are doar 22 de ani. Multe dintre cărările vieţii ii sunt necunoscute şi vrea să le poată străbate pe toate. Salvarea ei stă in 150.000 de euro. O sumă enormă pentru o familie care trăieşte dintr-un singur salariu. Pentru cei care doresc să o ajute pe Andreea, la sucursala BCR Curtea de Argeş s-au deschis următoarele conturi:

  • in lei- RO23RNCB0024010997620001
  • in euro- RO93RNCB0024010997620002
  • in dolari- RO66RNCB0024010997620003



×
Subiecte în articol: pagina de suflete andreea