x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Exerciţii care prelungesc durata vieţii. Vezi ce ţi se potriveşte

Exerciţii care prelungesc durata vieţii. Vezi ce ţi se potriveşte

09 Mai 2012   •   07:07
Exerciţii care prelungesc durata vieţii. Vezi ce ţi se potriveşte
Printre numeroasele beneficii pe care le ofera exercitiile fizice se numara o stare de sanatate buna, imbunatatirea somnului sau un look grozav, iar recent un studiu a aratat ca alergatul regulat poate creste durata vietii.
Huffington Post prezinta cateva exercitii care lungesc viata:
Mersul pe scari - Un studiu realizat in Elvetia in 2008 a aratat ca persoanele sedentare care prefera sa mearga cu liftul in loc sa foloseasca scarile au 15% sanse sa moara prematur. Potrivit unui alt studiu, urcarea a 35 de scari sau mai multe pe saptamana creste semnificativ durata vietii.
Mersul cu bicicleta repede - Mersul cu bicicleta la locul de munca este o modalitate eficienta de a insera exercitiile fizice in programul unei zile si de a petrece timp in aer liber. Un studiu realizat in Copenhaga a aratat ca barbatii care merg pe bicicleta repede traiesc mai mult cu cinci ani decat cei care pedaleaza incet, iar femeile care au mers rapid cu bicicleta si-au prelungit durata vietii cu patru ani.
Exercitii timp de 15 minute pe zi - Potrivit unui studiu realizat in 2011, e nevoie de 15 minute de exercitii pe zi pentru a lungi durata vietii cu trei ani.
Mersul pe jos - Un studiu din 2011 arata ca persoanele care merg natural cu un ritm de un metru pe secunda au trait mai mult decat persoanele mai lente. Doctorul Stephanie Studenski a avertizat ca ritmul de mers pe jos este mai degraba un indicator al longevitatii decat o modalitate de a creste durata vietii. "Chiar daca mergi mai repede, asta nu inseamna neaparat ca vei trai si mai mult", a spus doctorul.
Activitatile intense - Un studiu din 1995 a constatat ca exercitiile intense au o influenta mai puternica asupra duratei vietii decat activitatile care nu sunt energice. Mersul pe jos timp de 30 de minute, cinci zile pe saptamana, lungeste durata vietii cu 1,5 ani, iar alergatul timp de 30 de minute pe zi, cinci zile pe saptamana, prelungeste viata cu 3,7 ani.

×