x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Factorii care îți slăbesc imunitatea

Factorii care îți slăbesc imunitatea

28 Sep 2017   •   16:22
 Factorii care îți slăbesc imunitatea

Stresul şi lipsa somnului ne fac vulnerabili în faţa îmbolnăvirilor. De asemenea, administrarea incorectă de medicamente, mai ales de antibiotice, duce la scăderea capacităţii naturale de apărare a organismului în faţa bolilor, scrie clicksanatate.ro.

Avem nevoie de un sistem imunitar puternic nu numai pentru a ne feri de răcelile şi de gripele frecvente în sezonul rece, ci şi pentru a preveni riscul de boli precum cancerul. Format din miliarde de celule, cu misiuni specifice în protejarea organismului faţă de factorii nocivi atât din exterior, cât şi din interior, sistemul imunitar se află permanent în alertă, pregătit să combată agenţii care produc îmbolnăvire. Însă buna lui funcţionare este perturbată mai ales de stilul modern de viaţă.

„Imunitatea poate să fie influenţată de condiţiile de microclimat (temperaturi scăzute sau crescute, cu umiditate mare), de expunerea la diverse substanţe toxice, de alimentaţia necorespunzătoare, de fumat, de oboseală, de sindromul de suprasolicitare, de stres, de anumite boli (cardiace, respiratorii, hepatice, renale, infecţii precum cea cu HIV) sau de tratamente precum radio şi chimioterapia”, afirmă Garofiţa Nicolae, medic primar medicină de familie.

×
Subiecte în articol: imunitate stres sistem imunitar