x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Fetiţa care rîde în faţa morţii

Fetiţa care rîde în faţa morţii

de Ionela Gavriliu    |    14 Iun 2008   •   00:00
Fetiţa care rîde în faţa morţii

AJUTAŢI-O SĂ TRĂIASCĂ! ● 150.000 de euro pentru Andra
Nici boala, nici citostaticele, nici coma cumplită prin care a trecut n-au şters zîmbetul cu gropiţe de pe chipul Andrei. O fetiţă de 4 ani din Dîmboviţa luptă pentru viaţa ei cu armele copilăriei. Pentru a avea o şansă în bătălia cu leucemia, Andra are nevoie de 150.000 de euro pentru transplant la o clinică din Italia.



AJUTAŢI-O SĂ TRĂIASCĂ! ● 150.000 de euro pentru Andra
Nici boala, nici citostaticele, nici coma cumplită prin care a trecut n-au şters zîmbetul cu gropiţe de pe chipul Andrei. O fetiţă de 4 ani din Dîmboviţa luptă pentru viaţa ei cu armele copilăriei. Pentru a avea o şansă în bătălia cu leucemia, Andra are nevoie de 150.000 de euro pentru transplant la o clinică din Italia.

Minunăţia cu ochi vioi de veveriţă a luminat într-o zi de primăvară casa familiei Nicolae. A fost un copil aşteptat şi dorit de cei doi soţi care mai au doi băieţei. Părinţii celor trei copii au făcut totul pentru ca micuţilor să le fie bine, pentru ca zilele copilăriei să le fie liniştite şi lipsite de griji.

BOALA CARE NU IARTĂ. Într-o zi, Andra nu a mai ieşit în curte cu frăţiorii ei, nu a mai umplut bătătura cu rîsetele ei de clopoţel. Mama a observat paloarea fetiţei şi faptul că la gît îi apăruseră două gîlci. A mers cu copila la medicul de familie, care a liniştit-o şi i-a recomandat să ţină fetiţa în casă mai multe săptămîni. Avea o boală obişnuită la un copil – oreion. După o săptămînă, Andrei i-au apărut bubiţe la gură. Au mers iar la medic, şi acesta le-a recomandat o alifie. După puţin timp, copilei i-a fost foarte rău, astfel că părinţii au ajuns cu ea la Urgenţe, la Tîrgovişte. Nici la spitalul de aici, medicii nu au ştiut să le spună părinţilor de ce boală suferă micuţa, astfel că aceştia au dus-o la Moreni. Doctorul care a consultat-o a înţeles imediat care este cumplita boală şi le-a spus părinţilor să nu mai piardă nici o clipă şi să meargă cu Andra la Bucureşti.

A urmat primul tratament cu citostatice, nopţi nedormite, şocul copilei de a se vedea cu părul tuns, frica de peste fiecare noapte. Apoi coma grea din care medicii nu-i mai dădeau şanse că se va trezi. După şapte zile, Andra a deschis ochii şi a zîmbit părinţilor: învinsese moartea.

PREŢUL VIEŢII. Pentru fetiţă chinul este şi mai mare, pentru că tipul de leucemie de care suferă este extrem de rar, iar tratamentele agresive la care e supusă nu dau rezultatele aşteptate. Diagnosticul Andrei este leucemie acută limfoblastică – pro B, risc mare (corticorezistentă), boală de care doctorii care o tratează spun că au mai întîlnit-o în ultimii 25 de ani doar de trei ori. Acum, Andra se pregăteşte pentru al doilea tratament cu citostatice. Dacă va trece cu bine peste această perioadă, fetiţa e aşteptată la o clinică în Italia pentru operaţia de transplant. Pentru a fi primită aici însă are nevoie de 70.000 de euro. Costurile totale pentru operaţie şi spitalizare, conform actelor emise de clinica italiană, se ridică la 150.000 de euro.

VIAŢA LE-O IA LA VALE.
Părinţii micuţei încearcă din răsputeri să strîngă bani pentru salvarea fiicei lor. Din păcate, casa în care locuiesc la Ocniţa este afectată de alunecările de teren, astfel că familia locuieşte acum într-una din camere. Prevăzători, oamenii au început mai demult construcţia unei alte case pentru a se muta, dar acum au scos-o la vînzare pentru a-şi putea salva odorul. Cu tot efortul lor şi al oamenilor care le-au sărit în ajutor în urma unui reportaj la televiziunea locală, suma strînsă pînă în acest moment este de 13.000 de euro. Nici zece procente din banii necesari. În această perioadă, Andra se află acasă, pregătindu-se pentru a doua rundă de citostatice, pe care părinţii o aşteaptă cu groază. Fetiţa se joacă, dar oboseşte repede, rîde, dar umbre de seriozitate îi străbat chipul cînd se gîndeşte că va merge din nou în spital. Să facem o minune pentru Andra!

Cît o viaţă!

Conturile în care puteţi dona pentru viaţa Andrei sînt deschise la Bancpost,
sucursala Dîmboviţa. Titular: Mihai Nicolae
  • Lei: RO83 BPOS 1600 6687 619 RON 01
  • Euro: RO18 BPOS 1600 6687 619 EUR 01.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete andra