x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Gena infertilităţii la bărbaţi

Gena infertilităţii la bărbaţi

21 Mar 2011   •   15:24
Gena infertilităţii la bărbaţi

157427-infer.jpgO echipă de cercetători francezi au identificat o genă implicată în apariţia unui sindrom ce provoacă infertilitate masculină, informează publicaţia American Journal of Human Genetics.

Gena DPY 19L2 este responsabilă de apariţia unei anomalii a spermatozoizilor (globozoocefalia spermatică), sindrom caracterizat prin producerea de spermatozoizi cu cap rotund, incapabili de a fecunda ovulul.

Pentru a ajunge la această concluzie, echipa coordonată de Pierre Ray şi Christophe Arnoult a studiat genomul a 20 de bărbaţi suferind de acest sindrom. Astfel, cercetatorii au constatat absenţa genei DPY 19L2 în cazul majorităţii subiecţilor.

Această genă determină formarea acromozomului, capul spermatozoidului în care se află enzime ce-i permit să fecundeze ovulul. Această descoperire permite stabilirea unui diagnostic genetic în cazul bărbaţilor care suferă de infertilitate, iar în viitor cercetătorii au în vedere punerea la punct a unui tratament hormonal care să activeze gena DPY 19L2 .

×
Subiecte în articol: infertilitatea